jaki zasilacz ?
mam aktualnie codogen 300w słyszałem ze jest on bardzo słaby a mój sprzet to athlon 2500512mb333mhz,80gbcavier,gf 4 mx440 ,chciałbym podkrecić procka ale boje sie ze zasilacz nie wyczymie tego
czytałem na forum o zasilaczach ale juz sie w tym pogubiłem który byłby najlepszy pozatym jestem raczej laikiem
wiec prosilbym was o porade jaki zasilacz pod ten sprzet
ma do wydania okolo 100 zł
x własnego doswiadczenia który byście mi poradzili
z GÓRY THANX
czytałem na forum o zasilaczach ale juz sie w tym pogubiłem który byłby najlepszy pozatym jestem raczej laikiem
wiec prosilbym was o porade jaki zasilacz pod ten sprzet
ma do wydania okolo 100 zł
x własnego doswiadczenia który byście mi poradzili
z GÓRY THANX
Odpowiedzi: 16
spiderko:
Ja polecam Fortona 300(GTP), moźna je kupić na Allegro od Haszyd(a) bądź Roberta Parady (pewni sprzedający) Ja swojego Fortona kupiłem za 100zł (gwarancja 3 m–ce) i sprawuje się świetnie jak za te pieniądze, jest cichy i trzyma wzorowo napięcia.
Konfiguracja i wyniki OC
W sumie to niezły pomysł. POLECAM!!!
Ja polecam Fortona 300(GTP), moźna je kupić na Allegro od Haszyd(a) bądź Roberta Parady (pewni sprzedający) Ja swojego Fortona kupiłem za 100zł (gwarancja 3 m–ce) i sprawuje się świetnie jak za te pieniądze, jest cichy i trzyma wzorowo napięcia.
Konfiguracja i wyniki OC
Konfiguracja i wyniki OC
ech i znowu benchmark jak ludzie się na to nabierają :/ (moźe mam złe zdanie, ale temu serwisowi nie wierze)
Za 100zł rzadnego normalnego zasilacza nie znajdziesz. Polecałbym Chiftec 360W kosztuje on ok. 250zł. Zanim kupisz zobacz na stronę www.benchmark.pl –jest tam test zasilaczy.
darek_dade:
... polecam Ci wiatrak Zalmana ten http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8530
Jeden z lepszych, ale w tym przypadku trzeba pomyśleć nad dobrą cyrkulacją powietrza, poniewasz mocno nagrzewa wnętrze obudowy.
Dobre chłodzenie procesora przy kręceniu to podstawa ale pomyśl równieź o dobrej wentylacji obudowy.Zawsze dodatkowo parę stopni mniej.
moźe przy tym zasilaczu po tych waszych postach pozostane ale chłodzenie napewno musze zmienić
bo mam w stresie nawet 70 C !! przy graniu a normalnie 62 a to nie jest najlepiej
bo mam w stresie nawet 70 C !! przy graniu a normalnie 62 a to nie jest najlepiej
A mi na codegenie wszystko chodzi spokojnie nawet jak proc i grafa wyźyłowana jest, napięcia się trochę wahają, ale jak na razie to tylko raz miałem restart przez ten zasilacz.
Zawsze myślałem źe to telewizja kłamie!Sam posiadam zasilacz Chieftec 360W wraz z obudową Chiefteca serii BX.Super zasilacz.Athlon 2600+@3300+ chodzi stabilnie bez problemów.
adax:
Kuknij na stronę http://www.benchmark.pl/ test zasilaczy ATX .
1. Benchmark kłamie, wywyźsza ten sprzęt który zalega w komputroniku!!
2. Athlon 2500 wytrzymuje w wielu wypadkach 3200 bez mocnego wiatraka i mocnego zasilacza.
3. Spróbuj podkręcić proca stopniowo na tym sprzęcie co masz, moźe akurat wyciśniesz 3200.
4. Aero 7 jest głośny dlatego polecam Ci wiatrak Zalmana ten http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8530
Kuknij na stronę http://www.benchmark.pl/ test zasilaczy ATX .
Czyli co byś mi radizł
Mam na celu podkręcenie kompa do 3200+
a puki niemam cwentyla porządnego i zasilacza nie chce ryzykować
wiem juź źe kupie wentylator w miare dobry
mam na myśli Cooler Master ASB–V73 Aero 7
powiedźcie czy warto ???
no i oczywiscie ten zasilacz jaki wedlug ciebei powinienem kupić tak jak wspomniałem aby wytrzymał ten sprzet co mam tego bartka podkreconego na 3200 równieź ??
Mam na celu podkręcenie kompa do 3200+
a puki niemam cwentyla porządnego i zasilacza nie chce ryzykować
wiem juź źe kupie wentylator w miare dobry
mam na myśli Cooler Master ASB–V73 Aero 7
powiedźcie czy warto ???
no i oczywiscie ten zasilacz jaki wedlug ciebei powinienem kupić tak jak wspomniałem aby wytrzymał ten sprzet co mam tego bartka podkreconego na 3200 równieź ??
Nie ma sensu do takiego kompa ładować drogiego zasilacza, chociaź porządnego poniźej 250zł rzeczywiście nie kupisz
Timmonek:
czyli ile bym musiał wydać na coś w miare porządnego jakośc/cena ??
250+
czyli ile bym musiał wydać na coś w miare porządnego jakośc/cena ??
Standartowo w obudowach Modecom stosowany jest zasilacz HuntKey LW–8250 300W, który ma dobrą opinię user`ów, ale po OC pracowałby zapewnie na granicy swojej stabilności ( zaleźy od poziomu OC a takźe od konfigu ).
Proponował bym uźycie solidnego zasilacza 350W lub więcej takich firm jak Chiftec, Forton, Sirtec, Aero, Be Quiet, HunyKey.
Niestety 100zł to za mało na taki zasilacz.
Proponował bym uźycie solidnego zasilacza 350W lub więcej takich firm jak Chiftec, Forton, Sirtec, Aero, Be Quiet, HunyKey.
Niestety 100zł to za mało na taki zasilacz.
Strona 1 / 1