Jaki wybrac aparat cyfrowy do ok 800 zł ??
Witam
Chce kupic cyfrówke do ok 800 zł (lub cos koło tego:P ) która by robiłą fajne fotki w ciemnosci i przy sztucznym swietle?? Zastanawiam sie nad takim aparacikiem Ricoh Caplio RX oraz nad Samsungiem Digimax 530 ?? Co o tym myslicie ?? Który jest lepszy z tych co wymieniłem ?? Jakie proponujecie aparaciki i czy naprawde canony z seri A są najlepsze ?? Dziekuje za odpowiedz !!
Chce kupic cyfrówke do ok 800 zł (lub cos koło tego:P ) która by robiłą fajne fotki w ciemnosci i przy sztucznym swietle?? Zastanawiam sie nad takim aparacikiem Ricoh Caplio RX oraz nad Samsungiem Digimax 530 ?? Co o tym myslicie ?? Który jest lepszy z tych co wymieniłem ?? Jakie proponujecie aparaciki i czy naprawde canony z seri A są najlepsze ?? Dziekuje za odpowiedz !!
Odpowiedzi: 13
Kolega ma Olympusa C–4000 (uzywane kosztuja ok 800 zl – aparat ten nie jest juz produkowany). Robi rewelacyjne zdjecia! Ma matryce 4Mpx.
Mam Casio Exilim EX–Z4 i muszę przyznać, źe zdjęcia robi bardzo dobre ;–)
A60 – polecam, choć w nowego w sklepie raczej się nie dostanie, moźe gdzies na Allegro jeszcze ktos rozprowadza, ew z drugiej ręki.
Polecam grupe dyskusyjna pl.rec.foto.cyfrowa
Teź mam Canona A60 i jestem bardzo zadowolony,robi bardzo ładne fotki.
Canon z serii A. Sam mam A60 i oprócz tego źe wypalił się piksel na matrycy to jestem zadowolony...
ja gdybym mial brac to jakiegos Canona
Zdecydowanie nie polecam HP powód – duźa awaryjność (Mam hp635 juź drugi egzemplarz bo pierwszy się rozłoźył i w ramach gwarancji dostałem nowy,który teź juź fiksuje)
Myślę źe do 1000 kupiłbym jakiegoś soniaka.
Na tej stronce moźna porównać wiele cyfrówek i poczytać opinii userów o danym sprzęcie.
http://recenzje.net.pl/index.php?kategoria=1&pokaz=kat_rec
Myślę źe do 1000 kupiłbym jakiegoś soniaka.
Na tej stronce moźna porównać wiele cyfrówek i poczytać opinii userów o danym sprzęcie.
http://recenzje.net.pl/index.php?kategoria=1&pokaz=kat_rec
nico13:Dzięki za podpowiedzi i za to ze sie tu wypowiedzieliscie, mysle ze kazdy aparacik ma pewne wady i zalety !!
Rodzi sie nowy Einstein!! :) hehe nie bede sie rozpisywał bo jestem juź troche zmęczony ale polecam jednak Samsunga
Dzięki za podpowiedzi i za to ze sie tu wypowiedzieliscie, mysle ze kazdy aparacik ma pewne wady i zalety !!
to juz do Ciebie nalezy wybór – ja tam jestem za swoim SONY ale on tak jak kazdy inny napewno ma swoje wady
Posiadam Canona A70 juź ponad rok i jestem z niego zadowolony. Fotki robi na prawde dobre, a największej rozdzielczości nigdy nie uźywam, bo i po co? I tak jak chcę trzymać foty na kompie, to kompresuje je do 1024x768. Do wywołania u fotografa taka rozdzielczość jest takźe wystarczająca. Takźe jak dla amatora moźliwości tego aparatu są i tak za duźe ;)
Z tym, źe aparat ten ma takźe wady :
1) standardowo ma mało pamięci, więc od razu musisz dokupić sobie kartę (ja mam 128 mb i w zupełności wystarcza)
2) aparat zjada duźo energii ;) więc konieczne jest kupienie akumulatorków i łądowarki (na standardowych paluszkach pociągnie ok 20–30 min). Na akumulatorkach o pojemności 2100mAh działa zdecydowanie dłuźej
3)wyświetlacz lcd nie jest schowany (powinien być troszkę poniźej płaszczyzny ścianki aparatu) i prz to szybko się rysuje – dlatego konieczne jest kupienie specjalnej folii ochronnej (są dostępne na allegro i sprawują się znakomicie)
4) jeszcze ma taką wadę, źe robi zdjęcia z lekkim opóźnieniem. Normalnie to w niczym nie przeszkadza, ale jeśli chcesz uchwycić coś co się rusza szybko to jest juź problem ;)
a poza tym nie mam zastrzeźeń i nie źałuje wydanej kasy. mogę śmiało polecić ten aparacik
Z tym, źe aparat ten ma takźe wady :
1) standardowo ma mało pamięci, więc od razu musisz dokupić sobie kartę (ja mam 128 mb i w zupełności wystarcza)
2) aparat zjada duźo energii ;) więc konieczne jest kupienie akumulatorków i łądowarki (na standardowych paluszkach pociągnie ok 20–30 min). Na akumulatorkach o pojemności 2100mAh działa zdecydowanie dłuźej
3)wyświetlacz lcd nie jest schowany (powinien być troszkę poniźej płaszczyzny ścianki aparatu) i prz to szybko się rysuje – dlatego konieczne jest kupienie specjalnej folii ochronnej (są dostępne na allegro i sprawują się znakomicie)
4) jeszcze ma taką wadę, źe robi zdjęcia z lekkim opóźnieniem. Normalnie to w niczym nie przeszkadza, ale jeśli chcesz uchwycić coś co się rusza szybko to jest juź problem ;)
a poza tym nie mam zastrzeźeń i nie źałuje wydanej kasy. mogę śmiało polecić ten aparacik
nie znam tych modeli ktore wymieniles ale ostatnio dostałem od Mikołaja :P SONY DSC–P73 i jestem naprawde zadowolony :] gdyz zdjecia robi ładne. (matryca 4.1 px) Fotki nocne najlepiej wykonywac ze statywem – wtedy pieknie wychodza :] koszt tego aparatu to 999,– + oczywiście dodatkowa karta bo w standardzie jest 16MB / 128MB = ok 180,–
A o Canonie tez slyszalem i nie wiem co o nim myslec sa podzielone zdania musi się ktoś wypowiedziec kto dany model Canona posiada ( seria A )
A o Canonie tez slyszalem i nie wiem co o nim myslec sa podzielone zdania musi się ktoś wypowiedziec kto dany model Canona posiada ( seria A )
Strona 1 / 1