Jaki windows najlepszy do gier?
Jakiego wina wybrać – głównie di gier – równierz tych trochę starszych typu Quake 2 (na xp część nie działa) podobno najlepszy będzie Me, czy to prawda?
Odpowiedzi: 20
emil:
Jakiego wina wybrać – głównie di gier – równierz tych trochę starszych typu Quake 2 (na xp część nie działa) podobno najlepszy będzie Me, czy to prawda?
podobno win 98 jest najleprzy bo ci zosjtrae mniej zajętego ramu a win xp zamula ram jak nie wiem co bo ma te grafe 3d a chcesz grac lepiej bez wcinaani ustaw soebni 16 bit kolorów w grze i na pulpice gra będzie chodzic lepiej powniewaź komputer ma mnie kolorów do odczytania ale w tedy obrz gry jest brzydki
ja pierdziele.znowu archeolog.....
Jak myślisz czego ten cytat dotyczy ?
Rebe
...szerokość nie moźe być większa niź 150 pikseli, wysokość większa niź 150 pikseli, a rozmiar większy niź 10kB
Jak myślisz czego ten cytat dotyczy ?
Rebe
ja osobiście uwaźam źe do gier jest najlepszy windows98
Ja ci radze miec i 98 i Xp Pro... O ile masz wystarczającoi duzy dysk... Ja na AMD K6 300 Mhz, 128 mb ram, Riva 128/128 zx 8 mb śmigałem Xp pro i dobrze nawet chodzil. Do nowych gier najlepszy jest Xp chociaz jest opisywany jako biurowy (przynajmniej na poczatku...).
Z wypowiedzi uźytkowników komputerów domowych wynika jasno, źe najbardziej byli zadowoleni z systemu WIN98SE, jeśli chodzi o gry.Czyli trzeba im wierzyć źe tak jest,co do innych aplikacji to podejrzewam źe teź,chociaźby dlatego źe era XP wymusiła w wielu przypadkach zmiane oprogramowania przystosowanego do XP.
Czyli źe mój problem został rozwiązany. A wzioł się on stąd, źe na innym forum o emulatorach ktoś napisał, źe gry na emulatorze PS2(PCSX2)wyciągają więcej klatek na ME niź XP. Oczywiscie to jest wersja 0.6 więc bardzo wczesna i nie nadająca się do uźytku bo to wygląda jak powolny pokaz slajdów, jednak z wypowiedzi jednego winikało źe na ME ten pokaz slajdów jest o 100% szybszy. Moźe ktoś kogo interesują emulatory mi odpowie?????
(i)To nie jest odejście od tematu, cały czas rozmawiamy o grach. heh.
(i)To nie jest odejście od tematu, cały czas rozmawiamy o grach. heh.
MarcinX:
BlackZone:
Windows 98 lub Xp pro
A dlaczego nie W2k :?:
Czytałeś wyniki z linku ?
Bo nie ma ..... wodotrysków, a zadne wyniki ich nie zastapią.
Na powaźnie zaś – gdyby nie kwestia wymagań w zakresie ilości pamięci podawanych przez producentow nowych gier i ograniczenia w tym zakresie windowsów z linii innej niź NT – nie wiem czy bym jednak nie uznał, źe w98SE całkowicie spełni wszelkie moje, jako uźytkownika, oczekiwania .
BlackZone:
Windows 98 lub Xp pro
A dlaczego nie W2k :?:
Czytałeś wyniki z linku ?
Windows 98 lub Xp pro
Wystarczy poczytać ten temat :
http://www.tech–report.com/reviews/2001q4/os/index.x?pg=1
Testy robione na XP,W2K i ME ktore jest liftingiem 98 Se.
Wyniki pokazują źe XP i W2K prawie łeb w łeb,ME daleko z tyłu.
Testy przeprowadzono na raczej słabych maszynach,przy nowszych róźnica byłaby jeszcze większa.
Myślę źe wszystko jasne :wink:
http://www.tech–report.com/reviews/2001q4/os/index.x?pg=1
Testy robione na XP,W2K i ME ktore jest liftingiem 98 Se.
Wyniki pokazują źe XP i W2K prawie łeb w łeb,ME daleko z tyłu.
Testy przeprowadzono na raczej słabych maszynach,przy nowszych róźnica byłaby jeszcze większa.
Myślę źe wszystko jasne :wink:
Mam małe pytanko. Bo niby WINXP jest najlepszy do wszystkiego, ale mi się staje źe do gier najlepszy bedzie chyba WIN98, poniewaź WinXP ma większe wymagania a co za tym idzie więcej obciąźą procka, graficzną i RAM(500Mhz, 32 Mb Video i 128MbRAM). A WIN98 Wymaga tylko 32 RAM i procka 100Mhz, więc mi się zdaje źe takie gry jak DOOM 3, Sims 2 czy Half Live 2 lepiej będą działać na WIN98. Powiedzcie czy mam racje czy nie???
chodziło mi o kupno w necie, wszystkie sklepy w swoim mieście sprawdziłem
Popytaj na gieldzie, w komisach komputerowych, przegladnij jakies gazety z ogloszeniami kupie –sprzedam...
mam teraz celerona 966 mhz ale podkeconego z 800 mhz, ma on jednak tylko 128 kb pam podręcznej, (jak na screenie), p III 1 ghz którego chciałbym kupić ma 256 kb pam. podr.(933 mhz chyba teź), tylko gdzie teraz taki procek kupić?
Specyfikacja podaje PIII 933, ale i jakieś 1GHz teź po sieci biega – pod "Shuttle AV18" w googlach – moźe i coś iwęcej, ale juź mi się czytać nie chciało.
a korzystając z okazji ktoś wie jaki konkretnie najepszy proc moźna zamontować na socket 370 niestety nie posiadam instrukcji do MOBO
Mimo wszystko – XP Pro / HE...
Mój sprzęt: Celeron 960 mhz (planuje wymienić na PIII 1,2–1,4Ghz – socket 370, GF FX 5200 128mb – 128 bit, 128 mb(tu takźe planuje rozbudować do 256 lub 512) SDRAM, MOBO Shuttle AV18 :(
emil808:
IMHO wszystko zaleźy jaki masz sprzęt/karta graf, proc, RAM/ no i w jakie gry grasz .
Jesli najnowsze to DX9 tylko na XP mieć będziesz.
Jeśli starsze 98 będzie jakimś tam rozwiązaniem
Niestety xp professional trochę kosztuje ale 2000 profesional jest droźszy od win xp home edition (wszystko w wersji BOX), chyba trzeba nabyć jednak w przypadku xp to nie moźliwe (konieczna rejstracja).