Jaki wentylator kupić bo boxowy nie wyrabia

No i jak w temacie. Od jakiegoś tygodnia widzę źe temperatura na moim P4 3ghz wzrasta do 70c i jak nie włączę Speed Fan to jest naprawdę goronco. Zdiołem
radiator, wyczyściłem ,przesmarowełem pastą termo i niby jest lepiej ale przy standardowych obrotach na tym boxie czyli 1280 PRM w bezczynności jakieś 50c a jak włączę COD bez SpeedFan to aź się boję a zaraz mam zwisa i to właśnie z powodu wysokiej temperatury. Przy bylajekim programie graficznym wali od razu na 65–70 i wówczas Speed Fan musi to shłodzić. Mając tego dość poszłem na giełdę w Katowicach pod PKP (pozdrawiam wszystkich bywalców) z zamiarem zakupu nowego chłodzenia. Wętlów jest sporo a kaźdy polecał coś inego, mówiąc źe ten jest super. Wyszłem z niczym i troszkę skołowany. Coby bardziej się zorientować pytam was:
Co byście polecali na P4 3G, LGA 775 w rozsądnej cenie, tzn. 100–150 PLN i tak coby przy montaźu nie cza było kolanem nic dopychać. Od razu mówię źe sprzęt mam dość nowy i nie chciał bym zabardzo debiutować z kilogramowymi radiatorami :? .
Doradźcie jak to widzicie, link jakiś czy cuś.
Z góry dziękuję.

Odpowiedzi: 2

Ja moge polecic Arctic Frezer 7. Chlodzenie jest tanie, wydajne, dlugii okres gwarancji producenta, 6 lat. Mojego podkreconego P4 Northwoda @3.3GHz chlodzi do 45*C w stresie, bzykajac przy tym na 2200rpm. Wentyl jest cichy i co wazne dla ciebie, jeden z najlzejszych na rynku.

Tu masz go za 69zeta
http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=41435f465245455a45525f37
mettal
Dodano
24.08.2005 01:24:09
moim zdaniem za tą cenę towszystko będzie dobre.za 100 zł tandety się nie kupi[chybaźe wcisną].ale lepiej iść do sklepu z komputerami i częściami na miejscu.tam będzie pewniej i jak co to moźna oddać.
klonpiotr
Dodano
24.08.2005 01:23:15
Pan i pastuch
Dodano:
24.08.2005 00:44:00
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1