jaki procesor...
chcę zmodernizować mój komputer. Mam płytę Shuttle AB61, Celeron 633 na przejściówce. Jaki największy procesor mogę w tę płytę wsadzić,ile moźe kosztować i gdzie go kupić?. Przepraszam za ignorancje w tej dziedzinie. Wiem, źe moźe to być połowiczna modernizacja, ale cóź.... Proszę o poradę.
Odpowiedzi: 7
dzięki za poradę, pozwól poproszę Cię o więcej. Mam bios z maja 2000 r., na stronie producenta płyty nie ma nowszego. Jak poznać, czy ten bios przyjmie nowy procesor?. Teraz mam Celerona 633 na przejściówce.
pzdr.
pzdr.
plyta jest na BXie :
czyli zapakujesz w przejsciowke celerona Tualatina 1,2GHz max pod warunkiem ze sflashujesz mu nowego biosa
Features: Intel 440BX Chipset, ATX, For Celeron, Pentium II, Pentium III Processors
czyli zapakujesz w przejsciowke celerona Tualatina 1,2GHz max pod warunkiem ze sflashujesz mu nowego biosa
plyta jest na BXie :
Features: Intel 440BX Chipset, ATX, For Celeron, Pentium II, Pentium III Processors
plyta jest na BXie :
tzn.?. Bliźej określ, przecieź pisałem, źe jestem ignorantem w tej dziedzinie :roll:
pzdr.
pzdr.
tulipan 1,2
tulipan 1,2
Strona 1 / 1