Jaki odtwarzacz DVD

Witam

Mam maly dylemat. Otoz chce nabyc odtwarzacz DVD. Po przejrzeniu setek stron wybralem trzy najbardziej mnie interesujace:

:arrow: Yakumo DX4
:arrow: Manta DVD–007 Emperor
:arrow: Bellwood 301

Bylem niemalze zdecydowane, ze kupie tego ostatniego (Bellood 301), ale znalazlem te dwa pozostale modele. Wszystkie maja podobne parametry. Odtwarzaja fimly na DVD, DivX, XviD, MP3, jpg, no i maja mozliwosc wyswietlania napisow z plikow tekstowych. We wszystkich mozna aktualizowac bios.
I teraz chcialbym sie zapytac, co byscie wy wybrali. Najbardziej interesuje mnie mozliwosc aktualizacji kodekow, poprawnosc odtwarzania filmow MPEG4 wraz z tekstem (txt) i jakosc samego produktu.

PS. Porsze mnie nie odsylac do innych stron, poniewaz jak juz napisalem przejzalem chyba wszystkie mozliwe. Moze ktos niedawno mial podobny problem i moglby sie podzielic swoja wiedza.

Z gory dziekuje.

Odpowiedzi: 6

Dziekuje za odpowiedzi.
Rozumiem, ze odradzacie odtwarzacze wyzej wymienione przezemnie. Jednak mam mase filmow DivX i chcialbym je obejrzec w telewizorze (28 calowy). O jakosci filmu zalezy rodzaj kompresji (do MarcinX).

A wiec mam do wyboru te trzy. Moze mial ktos z nimi stycznosc i moglby sie podzielic swoimi uwagami.

Przeszukujac zasoby internetu na temat tych odtwarzaczy znalazlem wiele recencji i for poswieconych tym oto urzadzeniom. Jakos ludzie chwala je sobie i nie maja z nimi wiekszych zastrzezen.
bmalz
Dodano
20.11.2004 16:52:59
A d..... Rubiny się paliły,ciotce to firanka zjarała się swojego czasu,wiem widziałem :mrgreen:
Ale masz rację one prundem ten tego,mój błąd
:P
MarcinX
Dodano
20.11.2004 14:31:30
MarcinX:
Sony mają fatalną optykę ,ogólnie firma się seszmaciła na całej lini,np. ostatnia afera z wybuchającymi telewizorami :mrgreen: .

Marcin, wybuchały Rubiny, Sony "tylko" razi prądem :mrgreen:
Gagman
Dodano
20.11.2004 14:25:29
Technicsa juź nie ma na polskim rynku,Sony mają fatalną optykę ,ogólnie firma się seszmaciła na całej lini,np. ostatnia afera z wybuchającymi telewizorami :mrgreen: .
Philips taki sobie.
Yamaha robi w miarę tani i bdb sprzęt.
MarcinX
Dodano
20.11.2004 14:04:21
Popieram MarcinaX kup DVD firmówke będziesz zadowolony.

Wszystkie nowe modele mają te bajery,ale patrz na jakość urządzenia i parametry.
Ja bym dodał do tego Philips,Techniks,Sony.

No i na koniec wybór naleźy do Ciebie i ile masz gotówki.
JNJN
Dodano
20.11.2004 13:13:46
Takie pytanie,oglądałeś kiedyś divxy na tv większym niź 25 cali ?
Ja tak.
Tragedia.
Sam niedawno miałem taki dylemat kiedy rozsypało mi się stare DVD.
Kupno odtwarzacza pod divx jest bez sensu.
Lepszym rozwiązaniem jest nagrywarka i płytki po parę groszy,niź wątpliwej jakości ripy.
Zainteresuj się czymś porządnym Yamaha,Denon,Onkyo.
Ale to moje prywatne zdanie i nie musisz go brać pod uwagę.
MarcinX
Dodano
20.11.2004 01:16:42
bmalz
Dodano:
20.11.2004 01:05:40
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1