Jaki odtwarzacz DVD
Witam
Mam maly dylemat. Otoz chce nabyc odtwarzacz DVD. Po przejrzeniu setek stron wybralem trzy najbardziej mnie interesujace:
:arrow: Yakumo DX4
:arrow: Manta DVD–007 Emperor
:arrow: Bellwood 301
Bylem niemalze zdecydowane, ze kupie tego ostatniego (Bellood 301), ale znalazlem te dwa pozostale modele. Wszystkie maja podobne parametry. Odtwarzaja fimly na DVD, DivX, XviD, MP3, jpg, no i maja mozliwosc wyswietlania napisow z plikow tekstowych. We wszystkich mozna aktualizowac bios.
I teraz chcialbym sie zapytac, co byscie wy wybrali. Najbardziej interesuje mnie mozliwosc aktualizacji kodekow, poprawnosc odtwarzania filmow MPEG4 wraz z tekstem (txt) i jakosc samego produktu.
PS. Porsze mnie nie odsylac do innych stron, poniewaz jak juz napisalem przejzalem chyba wszystkie mozliwe. Moze ktos niedawno mial podobny problem i moglby sie podzielic swoja wiedza.
Z gory dziekuje.
Mam maly dylemat. Otoz chce nabyc odtwarzacz DVD. Po przejrzeniu setek stron wybralem trzy najbardziej mnie interesujace:
:arrow: Yakumo DX4
:arrow: Manta DVD–007 Emperor
:arrow: Bellwood 301
Bylem niemalze zdecydowane, ze kupie tego ostatniego (Bellood 301), ale znalazlem te dwa pozostale modele. Wszystkie maja podobne parametry. Odtwarzaja fimly na DVD, DivX, XviD, MP3, jpg, no i maja mozliwosc wyswietlania napisow z plikow tekstowych. We wszystkich mozna aktualizowac bios.
I teraz chcialbym sie zapytac, co byscie wy wybrali. Najbardziej interesuje mnie mozliwosc aktualizacji kodekow, poprawnosc odtwarzania filmow MPEG4 wraz z tekstem (txt) i jakosc samego produktu.
PS. Porsze mnie nie odsylac do innych stron, poniewaz jak juz napisalem przejzalem chyba wszystkie mozliwe. Moze ktos niedawno mial podobny problem i moglby sie podzielic swoja wiedza.
Z gory dziekuje.
Odpowiedzi: 6
Dziekuje za odpowiedzi.
Rozumiem, ze odradzacie odtwarzacze wyzej wymienione przezemnie. Jednak mam mase filmow DivX i chcialbym je obejrzec w telewizorze (28 calowy). O jakosci filmu zalezy rodzaj kompresji (do MarcinX).
A wiec mam do wyboru te trzy. Moze mial ktos z nimi stycznosc i moglby sie podzielic swoimi uwagami.
Przeszukujac zasoby internetu na temat tych odtwarzaczy znalazlem wiele recencji i for poswieconych tym oto urzadzeniom. Jakos ludzie chwala je sobie i nie maja z nimi wiekszych zastrzezen.
Rozumiem, ze odradzacie odtwarzacze wyzej wymienione przezemnie. Jednak mam mase filmow DivX i chcialbym je obejrzec w telewizorze (28 calowy). O jakosci filmu zalezy rodzaj kompresji (do MarcinX).
A wiec mam do wyboru te trzy. Moze mial ktos z nimi stycznosc i moglby sie podzielic swoimi uwagami.
Przeszukujac zasoby internetu na temat tych odtwarzaczy znalazlem wiele recencji i for poswieconych tym oto urzadzeniom. Jakos ludzie chwala je sobie i nie maja z nimi wiekszych zastrzezen.
A d..... Rubiny się paliły,ciotce to firanka zjarała się swojego czasu,wiem widziałem :mrgreen:
Ale masz rację one prundem ten tego,mój błąd
:P
Ale masz rację one prundem ten tego,mój błąd
:P
MarcinX:Sony mają fatalną optykę ,ogólnie firma się seszmaciła na całej lini,np. ostatnia afera z wybuchającymi telewizorami :mrgreen: .
Marcin, wybuchały Rubiny, Sony "tylko" razi prądem :mrgreen:
Technicsa juź nie ma na polskim rynku,Sony mają fatalną optykę ,ogólnie firma się seszmaciła na całej lini,np. ostatnia afera z wybuchającymi telewizorami :mrgreen: .
Philips taki sobie.
Yamaha robi w miarę tani i bdb sprzęt.
Philips taki sobie.
Yamaha robi w miarę tani i bdb sprzęt.
Popieram MarcinaX kup DVD firmówke będziesz zadowolony.
Wszystkie nowe modele mają te bajery,ale patrz na jakość urządzenia i parametry.
Ja bym dodał do tego Philips,Techniks,Sony.
No i na koniec wybór naleźy do Ciebie i ile masz gotówki.
Wszystkie nowe modele mają te bajery,ale patrz na jakość urządzenia i parametry.
Ja bym dodał do tego Philips,Techniks,Sony.
No i na koniec wybór naleźy do Ciebie i ile masz gotówki.
Takie pytanie,oglądałeś kiedyś divxy na tv większym niź 25 cali ?
Ja tak.
Tragedia.
Sam niedawno miałem taki dylemat kiedy rozsypało mi się stare DVD.
Kupno odtwarzacza pod divx jest bez sensu.
Lepszym rozwiązaniem jest nagrywarka i płytki po parę groszy,niź wątpliwej jakości ripy.
Zainteresuj się czymś porządnym Yamaha,Denon,Onkyo.
Ale to moje prywatne zdanie i nie musisz go brać pod uwagę.
Ja tak.
Tragedia.
Sam niedawno miałem taki dylemat kiedy rozsypało mi się stare DVD.
Kupno odtwarzacza pod divx jest bez sensu.
Lepszym rozwiązaniem jest nagrywarka i płytki po parę groszy,niź wątpliwej jakości ripy.
Zainteresuj się czymś porządnym Yamaha,Denon,Onkyo.
Ale to moje prywatne zdanie i nie musisz go brać pod uwagę.
Strona 1 / 1