Jaki macie procek?
Zgodnie z tematem, mam pytanie o to jakie macie procki. Moźecie równieź napisać, czy macie zamiar sobie je zmienić w najbliźszym czasie i czy macie je podkręcone (mnoźnikiem, czy FSB).
Odpowiedzi: 20
AthlonXP 2200+ :P , a wymienie go na Athlona64 jak stanieje 8)
Aktualnie posiadam ATHLON XP 2000+ ,nie podkręcony.
Narazie nie nastawiam sie na zmiane,ten narazie mi wystarczy.
Narazie nie nastawiam sie na zmiane,ten narazie mi wystarczy.
heh u mnie jest pentiumek 3 889 mhz który się spoko kręci na 1000 mhz. chłodzi go wiatrak i farelka (jedzie schłodzonym powietrzem) przy otwartej obudowie :P
Szczerze mówiąc, ja polecam 2500+, poniewaź w połączeniu z dobrą pamięcią i płyta główną rewelacyjnie się kręci...
Poza tym co tu duzo ukrywać jest szybszy.
Ja swój Barton 2500 bez problemów "delikatniutko" podkręciłem do 2000 MHz, dalej pamięci mi nie pozwalają, a poza tym mam za słaby zasilacz.
Poza tym co tu duzo ukrywać jest szybszy.
Ja swój Barton 2500 bez problemów "delikatniutko" podkręciłem do 2000 MHz, dalej pamięci mi nie pozwalają, a poza tym mam za słaby zasilacz.
Co sądzicie o tych dwóch prockach.
1. Athlon XP 2400+ (2000Mhz) magistrala 266Mhz
2. Athlon XP 2500+ Barton (1830Mhz) magistrala 333Mhz
Przymierzam sie do któregoś z nich i nie wiem który.Bo niby 2400+ ma wiekszą częstotliwość taktowania a za to 2500+ ma większą magistrale.Róźnica cenowa miedzy nimi to ok.50zł ,więc niewielka.Który jest lepszy?
1. Athlon XP 2400+ (2000Mhz) magistrala 266Mhz
2. Athlon XP 2500+ Barton (1830Mhz) magistrala 333Mhz
Przymierzam sie do któregoś z nich i nie wiem który.Bo niby 2400+ ma wiekszą częstotliwość taktowania a za to 2500+ ma większą magistrale.Róźnica cenowa miedzy nimi to ok.50zł ,więc niewielka.Który jest lepszy?
Athlon XP 1,5Ghz
Ma prawo chodzić niestabilnie po podkręceniu o ponad 500MHz... Jednak, jeźeli koniecznie chcesz mień 2,2Ghz spróbuj zwiekszyc napiecie. Jak to nie pomoźe, to znaczy, źe masz za słabe pamięci RAM
a jak najlepiej podkrecic athlona. Ja jak wczesniej napisalem mam 2000+ i gdy w biosie przez polecenie overlock podkrece go do 2,2ghz to chodzi mi nie stabilnie? 8)
Grief nie martw się, wiele osób odwiedzając ten topic pewnie się wstydziło napisać, co mają. To ich sprawa. Przecieź to nie wyścigi, bo nie kaźdy potrzebuje Pentium 4 3,2 HT do pisania w Wordzie...
Ja mam 1700+ podkreconego na 2300+ (1.45ghz na 1.9ghz)
Wymiany proca zarazie nie potrzebuje ( w tym jescze jest duzy zapas macy :D) tz. Jak kupie lepsza zasilke i chlodzenie to go puszce na jakies 2.2ghz (to jest cos kolo 3000+ :D)
Procek wymienie za jakies 3 – 4 lata na jakiegos 100ghz :wink:
Wymiany proca zarazie nie potrzebuje ( w tym jescze jest duzy zapas macy :D) tz. Jak kupie lepsza zasilke i chlodzenie to go puszce na jakies 2.2ghz (to jest cos kolo 3000+ :D)
Procek wymienie za jakies 3 – 4 lata na jakiegos 100ghz :wink:
Mam Athlona XP 1800+ i na razie nie zmieniam. Do kompresji filmów jak na razie mi wystarcza. Wcześniej teź miałem AMD – Durona 750 ale juź mi się znudził. Teraz siedzi w kompie u mojej dziewczyny – nie narzeka na niego jak na razie.
Mam Athlona XP 1800+ i na razie nie zmieniam. Do kompresji filmów jak na razie mi wystarcza. Wcześniej teź miałem AMD – Durona 750 ale juź mi się znudził. Teraz siedzi w kompie u mojej dziewczyny – nie narzeka na niego jak na razie.
Tajemnica tkwi w INTEL czyli marce ale i tak nie jest najlepsza, ale najstabilnjejsza prace chyba zapewnia bo we wszytkichbiutach i sklepach maja chyba tlko i wylacznie pentiumy
To prawda, ale w tym momencie nie rozumiem firmy Intel. Jej procesor, o porównywalnych osiągach do procesora firmy AMD jest ponad 2 razy droźszy, a czasem nawet i gorzej. Róźnica zaciera sie dopiero na samej górze drabinki...
U mnie rządzi jeszcze Celeron 500Mhz. Ale mam nadzieję źe to się zmieni w najbliźszym czasie.
Pawek:
Jak widzę póki co króluje AMD Athlon, co mnie bardzo cieszy, bo oznacza to, źę chyba dobrze wybrałem równieź kupując Athlona:) Jak się do etgo ustosunkujecie.
Nie kaźdego stać na P4 i jeźeli miałbym wybierać między Celeronem a Athlonem to chyba jasne co bym wybrał....
Wybrałeś po prostu ekonomiczniejsze rozwiązanie.
Jak widzę póki co króluje AMD Athlon, co mnie bardzo cieszy, bo oznacza to, źę chyba dobrze wybrałem równieź kupując Athlona:) Jak się do etgo ustosunkujecie. Oczywiście daej liczę na Wasze głowy w ankiecie, a nuź coś sie zmieni... :wink:
pentium 4 2,4GHz planuje zmienic na wiekszy tez P4 w drugim kompie celek 400
Intel Celeron, nie podkręcany, ale to się moźe zmienić po ostatniej publikacji Chipa :) Nie planuje zmiany bo wydałem kase na drukarę, no i jeszcze teraz skaner sobie sprawię :D
Luzik, a tak na przyszłość, nie moźesz usuwać swoich postów. Z tego co wiem, moźe to zrobic jedynie administartor Kuba.