Jaki klucz rejestru odpowiada za pokazywanie ikonki przy zeg

Witam.

Mam do forumowiczów pytanie.
Otóź jaki klucz rejestru odpowiada za pokazywanie jakiejś ikonki w pasku systemowym obok zegarka?
Czy sa to indywidualne klucze rejestru ktore instaluja programy?

chodzi mi konkretnie o program pocztowy Incredimail.
Otoz po zainstalowaniu wszysko jest w porzadku. kolo zegarka pojawia sie ikonka incredimaila ale po jakims czasie pojawia sie migajaca ikonka dzwonka.jak sie najedzie kursorem na nia to pojawia sie balonik z tekstem: Enjoy Inncredimail even more... jest to denerwujace i chcialbym to wylaczyc ale nie bardzo wiem gdzie. Jesli ktos spotkal sie ztakim problemem prosze o info.

pozdrawiam

BooS

Odpowiedzi: 4

niestety nie wroci po pewnych zabiegach wszystko jest ok Ale do tego trzeba dojrzec. Blache rozwoazanie ale trzeba troche pomyslunku aby na to wpasc !!!!!!!!!! Po restarcie kompa wsio jest ok ikonki dzwonka nima.............
pozdrawiam

BooS
boos
Dodano
31.08.2005 19:16:34
boos:
niwstety przyjacielu tak nie jest. Kazdy program dopisuje cos do rejestru tylko w sobie wiadomym miejscu. ale ja juz problem rozwiazalem sam bez pomocy forumowiczow wiec jesli ktos korzysta z incredimaila to pozostaje mu tylko prosba!!!!!!!!!!!! owskazanie jak sie tego pozbyc!!!

pozdrawiam
BooS

no to gdybyś mógł to napisz w jakim to kluczu, a tak swoją drogą, to przy ponownym odpaleniu kompa prawdopodobnie problem wróci
––kra––
MetaVirus
Dodano
31.08.2005 19:12:25
niwstety przyjacielu tak nie jest. Kazdy program dopisuje cos do rejestru tylko w sobie wiadomym miejscu. ale ja juz problem rozwiazalem sam bez pomocy forumowiczow wiec jesli ktos korzysta z incredimaila to pozostaje mu tylko prosba!!!!!!!!!!!! owskazanie jak sie tego pozbyc!!!

pozdrawiam
BooS
boos
Dodano
31.08.2005 19:03:10
przecieź starczy prawy przycisk myszy na pasku zadań –> właściwości –> ukryj ikony nie aktywne –> dostosuj.

Jeśli chodzi o rejestr, to wydaje mi się, źe to czy ikona jest czy jej nie ma przy zegarze, zaleźy od tego jak został napisany program, a nie od rejestru (nawet gdyby taki klucz istniał, to prawdopodobnie, przy następnym odpaleniu programu, znów zostałby zmodyfikowany)
MetaVirus
Dodano
31.08.2005 16:13:57
boos
Dodano:
30.08.2005 17:46:19
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1