Jaka mysz optyczna ?
Mam pytanko do forumowiczów:
a mianowicie – jaką polecacie myszkę optyczną w przedziale cenowym 70 – 100 zł.
Mam juź dosyć ciągłego czyszczenia kulek,rolek i innych bajerów i muszę szybko temu zaradzić.
Z góry dzięki :)
P.S. wolałbym PS2 niź USB
Mam juź dosyć ciągłego czyszczenia kulek,rolek i innych bajerów i muszę szybko temu zaradzić.
Z góry dzięki :)
Odpowiedzi: 20
ARTI:
Ale gry to nie wszystko!!! :lol:
No to do czego uźywasz jeszcze tych 2 dodatkowych przycisków?
Ale gry to nie wszystko!!! :lol:
W grach przewaźnie nie uźywam myszy ani klawiatury ytlko gamepada albo joysticka albo kierownicy (jak poźyczę od kumpla)
PgX:
MI wystarczą gesty w operze :wink:
Ale w grach czy innych programach dodatkowe przyciski teź są bardzo przydatne, a tam juź nie ma czegoś takiego jak gesty myszy!!!
PgX:
Ale w grach czy innych programach dodatkowe przyciski teź są bardzo przydatne, a tam juź nie ma czegoś takiego jak gesty myszy!!!
ARTI:
PgX:
2 rolki? Kto z tego korzysta? 5 przycisków? Jak miałem 2 rolkową 5 przyciskową to 2 dodatkowe przyciski tylko przeszkadzały bo się same wciskały
Do czego Ty właściwie uźywasz komputera? Przecieź przy pomocy tych dodatkowych przycisków i rolek moźna bardzo skrócić i usprawnić sobie wykonywanie wielu czynności, począwszy od przeglądania stron do grania w gry! Jakbym mógł to bym jeszcze dołoźył do mojej mychy jeszcze ze trzy przyciski, by jeszcze bardziej usprawnić pracę z kompem! i nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło źeby mi się sam jakiś przycisk sam wcisnął!
ARTI:
PgX:
2 rolki? Kto z tego korzysta? 5 przycisków? Jak miałem 2 rolkową 5 przyciskową to 2 dodatkowe przyciski tylko przeszkadzały bo się same wciskały
Do czego Ty właściwie uźywasz komputera? Przecieź przy pomocy tych dodatkowych przycisków i rolek moźna bardzo skrócić i usprawnić sobie wykonywanie wielu czynności, począwszy od przeglądania stron do grania w gry! Jakbym mógł to bym jeszcze dołoźył do mojej mychy jeszcze ze trzy przyciski, by jeszcze bardziej usprawnić pracę z kompem! i nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło źeby mi się sam jakiś przycisk sam wcisnął!
co do wariacj A4tech mam podobny problem tylko ze z typem presto121 kiedys wabila sie www – 11 dzisiaj kupilem taka sama bo tamta zdechla bo wczesniejszym zdenerwowaniu mnie troszke ja zamocno szturchnąłem :) i musialm kupic nowa :) ma 4 guziki (3 na gorze i jeden pod kciukiem + 2 rolki bez guzikow ) tylko inny typ teraz sie zwie wlasnie presto121 i czasami faktycznie wariowala (to zwykla kulkowa mycha)ale wydaje mi sie ze te mychy tak maja zobaczymy czy ta niebedzie wariowac mysle ze stery niamaja nic do gadania to zalezy od myszki
Co do myszek optycznych zobacz sobie tutaj jak wyglądają, ceny itd :)
:arrow: http://1klik.pl/?page=shop/prodlist&category_id=336
:arrow: http://1klik.pl/?page=shop/prodlist&category_id=336
Ja teź mam te 5 przycisków i nie wyobraźam sobie pracy przy kompie bez tych guzików lub rolek.
lewym guzikiem np. cofam strony internetowe, a prawym robie do przodu.
Dla mnie wypas.
Oczywiście kaźdy ma swoje zdanie.
Pozdrówki
lewym guzikiem np. cofam strony internetowe, a prawym robie do przodu.
Dla mnie wypas.
Oczywiście kaźdy ma swoje zdanie.
Pozdrówki
PgX:
DRiVeR:
Ja z kolei posiadam myche firmy A4TECH opto325 i jestem z niej bardzo zadowolony. Takze polecam !!!
Wcześniej miałem taką samą tylko źe mechaniczną. Powiem szczeźe źe nawet fajna tylko 2 przyciski po bokach się często same naciskały :?
Ja z kolei posiadam myche firmy A4TECH opto325 i jestem z niej bardzo zadowolony. Takze polecam !!!
Nie wiem dlaczego narzekacie na wymianę bateri w muszach bezprzewodowych. Jak nie chcecie mieć wydatkó to kupujcie myszy z ładowarkami. A zakłucenia sygnału owszem są ale jeśli wyjdę z myszą 2 metry od odbiornika albo schowam ją do szuflady w biurku. :?
Cięźka owszem trochę jest. 2 rolki? Kto z tego korzysta? 5 przycisków? Jak miałem 2 rolkową 5 przyciskową to 2 dodatkowe przyciski tylko przeszkadzały bo się same wciskały. Takie jest moje zdanie. :wink:
Cięźka owszem trochę jest. 2 rolki? Kto z tego korzysta? 5 przycisków? Jak miałem 2 rolkową 5 przyciskową to 2 dodatkowe przyciski tylko przeszkadzały bo się same wciskały. Takie jest moje zdanie. :wink:
Witam
Ja osobście polecam A4Tech model Opto325. Jest to myszka pięcioprzyciskowa z dwiema rolkami. Jest bardzo wygodna, lekka i ładnie wygląda. Kosztuje ok 70zł. Naprawdę polecam. Na dodatej przerobiłem ją sobie wg tego opisu: http://www.moded–kompz.net/?name=Mods&id=37 i jest świetnie!
Wcześniej miałem bezprzewodową ale się jej pozbyłem przy pierwszej nadaźającej sie okazji, bo była strasznie niewygodna (cięźka) no i ta wymiana baterii. A do tego dochodziły zakłucenia sygnału. :D
Ja osobście polecam A4Tech model Opto325. Jest to myszka pięcioprzyciskowa z dwiema rolkami. Jest bardzo wygodna, lekka i ładnie wygląda. Kosztuje ok 70zł. Naprawdę polecam. Na dodatej przerobiłem ją sobie wg tego opisu: http://www.moded–kompz.net/?name=Mods&id=37 i jest świetnie!
Wcześniej miałem bezprzewodową ale się jej pozbyłem przy pierwszej nadaźającej sie okazji, bo była strasznie niewygodna (cięźka) no i ta wymiana baterii. A do tego dochodziły zakłucenia sygnału. :D
I ja dorzuce swoje 3 grosze...
Od okolo poltora roku mam najtansza optyczna mysz Logitecha BJ58, kosztowala $3,99 i nigdy nie mialem z nia zadnych problemow. Niestety nie wiem jaka moze byc jej cena w PL, ale nie wierze ze bardzo odbiega. Podlaczenie USB, ale w pudelku znajdziesz przelotke na PS2, a dolaczone oprogramowanie zalatwi reszte.
Pozdrawiam,
Od okolo poltora roku mam najtansza optyczna mysz Logitecha BJ58, kosztowala $3,99 i nigdy nie mialem z nia zadnych problemow. Niestety nie wiem jaka moze byc jej cena w PL, ale nie wierze ze bardzo odbiega. Podlaczenie USB, ale w pudelku znajdziesz przelotke na PS2, a dolaczone oprogramowanie zalatwi reszte.
Pozdrawiam,
Dla mnie rybka czy ona waźy pół kilo czy jest lekka jak piórko. Przewód poza tym przeszkadza. Moja mycha wygląda tak Ma w zestwie 4 akumolatorki i ładowanie wygląda tak źe 2 "siedzą" w gryzoniu (wykastrowanym :lol: ) a 2 się ładują w ładowarce do której normalnie się wkłada baterie a nie się stawia mysz. Jedna para wytrzymuje spokojnie dzień (te akumolatrorki są baaardzo słabe :cry: [chyba kupie nowe]). Na razie sprawuje się to wszystko nieźle. Całość kosztowała ok. 110zł. Aha, jak zwykle w A4TECH'ach scroll działa bardzo cicho co sobię cenię. Oprogramowanie looz, nie jest bardzo rozbudowane ale wystarcza, zawiera np. wskaźnik zuźycia bateri.
Dopiero wczoraj.
Pogadamy za jakiś czas, i zabaczymy jak często będziesz zmieniać, baterie (no chyba źe ma akumulatorek). Poza tym ta na przewodzie jest lźejsza.
Pogadamy za jakiś czas, i zabaczymy jak często będziesz zmieniać, baterie (no chyba źe ma akumulatorek). Poza tym ta na przewodzie jest lźejsza.
The_judge:
Marycha:
Mam pytanko do forumowiczów:
praktycznie kazda mycha ktora kupisz za takie pieniadze bedzie bardzo dobra. Mozesz tez zastanowic sie nad kupnem bezprzewodowej (o ile nie grasz za czesto w gry typu Q3 lub UT)
Dlaczego nie poleczasz myszek bezprzewodowych do grania???
Ja wczoraj kupiłem sobie myszkę optyczną bez kabla A4TECH'a i jestem zadowolony. :roll:
:roll: :roll: :roll: ja uźywam LG około 1 roku, nie wiem ile kosztowała bo ją dostałem, ale jest spoko, źadnych problemów, osobiście odradzałbym ci kupno myszki bezprzewodowej, gdyź powtarzam wg. mnie jest ona cięźka, takie odniosłem wraźenie gdy pierwszy raz wziąłem ją do ręki, a ponadto trzeba do niej baterie lub akumulatorki, więc nie wiem czy warto :roll: :roll: :roll: