jaka karte graficzna wybrac?
jaka karte graficzna wybrac? Czy Geforca fx 5900 128 mb czy Radeona 9800pro 128? czy moze kupic slabsza karte ale 256 mb??
Odpowiedzi: 12
Przytulaśny sprzęt, a jeszcze jak go podkręcisz.... :twisted: (w końcu gainward)
BARDZO DOBRY WYBÓR :D
BARDZO DOBRY WYBÓR :D
a wiec dzieki za pommoc w wyborze i jednak wybralem http://www.pcprojekt.pl/index.php?c=katalog_produktow&v=d&i=1383 co sadzicie o tym wyborze??jeszcze mam 2 dni poki moge zwrocic sklepowi.Akurat musialem wydac na nowy zasilacz i rowno starczylo mi na nia.
a ja mimo wszystko pobrałbym GeForce'a :D moze troche ze wzgledu na sympatie do tych kart...
Zbyt szybko on nie potanieje – raptem kilka dni temu byla premiera...szybciej potanieje FX5900
kozlavski:
a co sadzicie zeby poczekac i kupic jak stanieje geforca 6800 ale nie ultra??teraz juz kosztuje jako nowsc okolo 1600 zł
Moźna tak zrobić ale wtedy będziesz musiał drugie tyle wyłoźyć na zasilacz :D
a co sadzicie zeby poczekac i kupic jak stanieje geforca 6800 ale nie ultra??teraz juz kosztuje jako nowsc okolo 1600 zł
Moim zdaniem fajniejsza karta jest GF FX5900. Jak masz mozliwosc kupuj karte od MSI albo od Gainwarda. MSI ma bardzo dobre wyposazenie oraz swietne chlodzenie. Sa tez zmodyfikowane stery ktore pozwola przerobic 5900 na 5950 a przy odrobinie szczescia i na 5950 Ultra.
kozlavski:
tylko jest pewien problem, slyszalem ze sa pewne problemy ze sterownikami na radeonach, artefaktami w grach, i zasilaczami
a) co do sterowników to sytuacja juź się zmieniła i nie ma problemów
b) jeźeli są artefakty to w 90% winą jest przegrzewające się gpu lub pamięci
c) zasilaczami????
tylko jest pewien problem, slyszalem ze sa pewne problemy ze sterownikami na radeonach, artefaktami w grach, i zasilaczami
Między 128 a 256 ramu na karcie nie ma prawie wogóle róźnicy w grach (max 5% przyrostu) są nawet przypadki gdzie karty z 256 ramu są mniej wydajne od swych 128mb rówieśników
Ja osobiście kupiłbym kartę ATI RADEON 9800Pro, ma ona podobną wydajność co GeForce FX5900. Generalnie karty ATI generują lepszy obraz. Sam mam kartę ATI 2 miesiące temu Radeon 9000, a teraz mam 9700 i jestem zadowolony. Ilość pomięci nie ma aź tak duźego znaczenia w wydajności, dlatego nie warto kupywać niczego wolniejszego z większą ilością pamięci.