jaką karte graficzną kupic?
ja wiem ze jest to juz XXXX któryś post o tym samym ale musiałem go napisać potrzebuje kupić nową karte graficzna w cenie ok 350zł wiem ze nie są to duźe pieniądze ale nic na to nie poradze jeśli chodzi o moją płyte glówną to mam KT4AV micro–stara bardzo prosze o porady
Odpowiedzi: 20
Pawek:
Mrówek:
Pawek:
W tej cenie to do wyboru masz:
:arrow: RADEON 9600SE – http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9503
W źadnym przypadku nie polecam ci tej karty. Ma 64 bitową pamięć RAM, co oznacza źe jest o wiele słabsza niź RADEON 9200. Jak juź kupujesz kartę graficzną to zastanów się nad Leadtekiem np: Nad takim co FlaQs poleca.
Pozdrawiam :)
Mój post i link miał charakter czysto–informacyjny – to raz. Dwa, to mam pytanie, czy w ogóle czytałeś jakieś testy ww. kart, źe piszesz o ich wydajności i do na dodatek uźywając przysłówka "wiele" :?: Coś mnie się wydaje, źe jak zobaczyłeś te 64 bity to klapki na oczy i "wio" :wink:
A i owszem – 9600SE jest wolniejszy w starszych grach (DX8.x), ale nie tak znowuź "wiele". Poza tym sytuacja się odwraca jeśli chodzi o nowsze gry (DX9). Tutaj, to 9600SE ma przewagę nad 9200 :)
No moźe źle to sformułowałem ;–)
Rzeczywiście chodziło mi, o to, źe karda ATI Radeon 9600SE z 64 bitową pamięcią nie będzie tak szybka jak w modelu 128 bitowym ;–)
Choć szczerze mówiąc i tak nie polecam tej karty ;–)
Zresztą wydaje mi sie, źe temat juź prawie zakończony, bo uźytkownik kupił juź kartę graficzną ;–) I dokonał dobrego wyboru ;–)
kumpel ma GF FX 5200. Zamonotwał radiatorki na pamięciach. I to wszystko chłodzi jeszcze dodatkowy wentylator.
Na Athlonie 1200, ECS K7S5A i 256 RAM wyciąga 11 000 :shock:
Na Athlonie 1200, ECS K7S5A i 256 RAM wyciąga 11 000 :shock:
lol to ja na swej konfuguracji mam 8000 smarków :lol: :lol:
Na Bartonie 2500+, 512MB RAM, przy dobrze skonfigurowanym kompie – ok. 9000 3DMarków wyciska się na tej karcie. A są tacy, co mają jeszcze więcej po ostrym OC... :)
pewnie będzie miał coś koło 7 000.
chyba, źe ją podkręci
chyba, źe ją podkręci
zbyszekl17:
no i kupiłem GeForceFX 5200 PixelView Ultimate 128MB tv zobaczymy jak sie bedzie sprawdzała wczoraj juz coś grałem i źle nie było teraz tylko jestem ciekaw ile da z siebie bo postawieniu nowego systemu dziekuje wszystkim za porady :):)
napisz ile masz marków w 3dmarku2k1 i na jakiej konfiguracji
kalasty:
[...]jak chcesz kup geforca fx 5900 kosztuje około 650 zł
Ja teź chcę takiego za tę cenę. Daj namiary na ten sklep.
Kalasty i Tomekk... :lol: Ale juź kolega kupił... Patrzcie wyźej :wink:
Pawek:
Kolega na samym początku podał swe wymagania, ja się do nich jedynie dostosowałem :) Poza tym. Jak powiesz mi, gdzie w tym topicu uźyłem słowa polecam (prócz tego momentu), to jesteś wielki :!:darek_dade:
PS
nie wiem jak moźecie polecać fx 5200 i radeony 9200 lepiej kolege przekonać źeby poszukał za 400zł gf 4ti na gwarancji na allegro np.
spoko :] (ale ja bym mu i tak ładował do mózgownicy źeby brał gf4ti jeźelito byłby jakiś znajomy)
kalasty:
zakup sobie geforca fx 5200 wszystko dziala bez zarzutów kosztuje około 250 zł ......
Tylko nie kupuj 64–bit.
Bo to pieniądze wyrzucone w błoto.
zakup sobie geforca fx 5200 wszystko dziala bez zarzutów kosztuje około 250 zł lub jak chcesz kup geforca fx 5900 kosztuje około 650 zł
Kolega na samym początku podał swe wymagania, ja się do nich jedynie dostosowałem :) Poza tym. Jak powiesz mi, gdzie w tym topicu uźyłem słowa polecam (prócz tego momentu), to jesteś wielki :!:darek_dade:
PS
nie wiem jak moźecie polecać fx 5200 i radeony 9200 lepiej kolege przekonać źeby poszukał za 400zł gf 4ti na gwarancji na allegro np.
Nigdy GF 4 nie miałęm, więc polecić nie moge.
A FX 5200 Leadtek WinFast mam i sobie chwale.
A FX 5200 Leadtek WinFast mam i sobie chwale.
a jak
PS
PS
darek_dade:
taaaak 9200 ma 3 fpsy a 9600se ma 5 fpsów... (w dx9)
Co daje przyrost prawie 70% – jest się o co bić :wink:
taaaak 9200 ma 3 fpsy a 9600se ma 5 fpsów... (w dx9)
Mrówek:
Pawek:
W źadnym przypadku nie polecam ci tej karty. Ma 64 bitową pamięć RAM, co oznacza źe jest o wiele słabsza niź RADEON 9200. Jak juź kupujesz kartę graficzną to zastanów się nad Leadtekiem np: Nad takim co FlaQs poleca.
Mój post i link miał charakter czysto–informacyjny – to raz. Dwa, to mam pytanie, czy w ogóle czytałeś jakieś testy ww. kart, źe piszesz o ich wydajności i do na dodatek uźywając przysłówka "wiele" :?: Coś mnie się wydaje, źe jak zobaczyłeś te 64 bity to klapki na oczy i "wio" :wink:
A i owszem – 9600SE jest wolniejszy w starszych grach (DX8.x), ale nie tak znowuź "wiele". Poza tym sytuacja się odwraca jeśli chodzi o nowsze gry (DX9). Tutaj, to 9600SE ma przewagę nad 9200 :)
no i kupiłem GeForceFX 5200 PixelView Ultimate 128MB tv zobaczymy jak sie bedzie sprawdzała wczoraj juz coś grałem i źle nie było teraz tylko jestem ciekaw ile da z siebie bo postawieniu nowego systemu dziekuje wszystkim za porady :):)
Pawek:
ta karta
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10664
niczym sie nie rozni od tej Pawka po za tym ze jakby nie bylo Leadtek to ze tak powiem "sprawdzona" marka...
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10664
niczym sie nie rozni od tej Pawka po za tym ze jakby nie bylo Leadtek to ze tak powiem "sprawdzona" marka...