jaka karta??
mam problem, chciałem wymienić kartę graficzną, obecnie mam geforca 2mx/mx400 64mb. Sprawa wydaje się prosta ale moja płyta ma AGP x4 i niewiem czy opłaca się kupno dobrej karty
geforce 2 mx/mx400 64mb
celeron 2600 mzh
Abit BH7–E
256 ram
geforce 2 mx/mx400 64mb
celeron 2600 mzh
Abit BH7–E
256 ram
Odpowiedzi: 13
Mogę Tobie zaproponować Sapphire ATI Radeon 9600PRO 128MB TV,DVI ~ 649.00zl z VAT, IMO to dobra propozycja.
nie no jeźeli szukasz czegoś "Okazaleszego" w granicy 600zł to niestety nie wiem :cry:
A co do tego dysku i ramu – w 98 kupilem kompa – plyta ABIT Bp6, Celeron 401 mhz, 64 ram, Nvidia Tnt. Do 2000 roku wsyztsko bylo spox. Ale w koncu uslyszalem od takim cudenku jak GTA:Vice City i musialem sie pokusic, lecz nie chcalo mi dzialac – więc dokupiłem jeszcze 128 ramu i ... gra działa lecz sie troche przycinala.
Na dluzsza mete nie radze dokupywac ramu – oszczedzaj na karte graficzna ale jak juź musisz z tym ramem to prosze bardzo, ale niczego nie obiecuje :idea:
A co do tego dysku i ramu – w 98 kupilem kompa – plyta ABIT Bp6, Celeron 401 mhz, 64 ram, Nvidia Tnt. Do 2000 roku wsyztsko bylo spox. Ale w koncu uslyszalem od takim cudenku jak GTA:Vice City i musialem sie pokusic, lecz nie chcalo mi dzialac – więc dokupiłem jeszcze 128 ramu i ... gra działa lecz sie troche przycinala.
Na dluzsza mete nie radze dokupywac ramu – oszczedzaj na karte graficzna ale jak juź musisz z tym ramem to prosze bardzo, ale niczego nie obiecuje :idea:
moźe i mają racje ale taki raderon kosztuje powyźej tesiaka, no a ja tyle nie mam ale myślałem nad Raderonem 9600 Pro np.Radeon 9600 Pro Gigabyte GV–R96P128DH 128 MB DDR DVI + TV (AGP x8) ok 560 zł, albo Radeon 9600 Pro Ultra Gigabyte GV–R96P128DU 128 MB DDR DVI + TV (AGP x8) ale to koszt w granicy 750 zł.
Ostatnio jak czytałem Cd–Action (8/2004) w dziale "Nie daj się oszukać" znalazłem artykuł o teście kart graficznych – Nvidia vs. Radeon. I wiesz co :?: Autor nie poleca kart graficznnych typu GeForce. Najchętniej polecam do GIEREK akurat Radeona 9800PRO, 256 bit 680 mhz 256 mb, niestety nie oriętuję się w cenie :cry:
Zapraszam do lektury – naprawdę warto :!:
PS A poniewaź jest to mj 1 post to moźe krotko sie przedstwie – mam na imie Łukasz i fascynuja mnie komputery. Mam nadzieję znaleźć na tym forum wiele ciekawych postów :D
Zapraszam do lektury – naprawdę warto :!:
PS A poniewaź jest to mj 1 post to moźe krotko sie przedstwie – mam na imie Łukasz i fascynuja mnie komputery. Mam nadzieję znaleźć na tym forum wiele ciekawych postów :D
mala poprawka nie za 6070 tylko za 670 :D
Od poprawek jest przycisk zmień, przy twoim poscie. Dzięki niemu edytujesz wiadomość.
SLAY3R
Od poprawek jest przycisk zmień, przy twoim poscie. Dzięki niemu edytujesz wiadomość.
SLAY3R
za jakieś 500zł moźna kupić GeForceFX 5200 Ultra Gainward FX Pro/760 XP 128MB ale za 670zł moźna dostać GeForceFX 5700 Leadtek A360–TD128 128MB TV/DVI BOX. A moźe z tego wszystkiego wybrać jakiegoś radeona?
ale czy na tej stronie są jakieś testy czy porównania??
Czy zaglądałeś pod benchmark.pl ?
macie moźe jakąś strone z testami kart?
coś dla porównania
coś dla porównania
cos w granicach 600zł, no moźe coś jeszcze dołoźę
Najpierw zastanów się ile chcesz wydać, a później my się zastanowimy co jest najlepsze w ten cenie.
no karty jeszcze nie wybrałem ale myślełem nad fx 5600, chociasz słyszałem źe raderon w takiej samej cenie jest leprzy od fx. A co polecasz?? nad kwotą jeszcze nie myślałem
między AGP 8, AGP 4 duźej róźnicy nie odczujesz.
Moim zdaniem się opłaca.
Jeszcze jedno pytanie.
Ile chcesz wydać ??
Moźe masz juź coś upatrzonego ??
Moim zdaniem się opłaca.
Jeszcze jedno pytanie.
Ile chcesz wydać ??
Moźe masz juź coś upatrzonego ??
Strona 1 / 1