jaka karta TV ?

czesc, poniewaz stara moja karta sie spaliła zamierzam nabyc nowa i prosze o rade jaka na podstawie Waszych bogatych doswiadczen.. (np.C+)

Odpowiedzi: 7

do C+ tylko chipset bt878 lub bt848 zadnych innych... jesli chodzi o soft to more Tv ,borg TV a do Audio WILMA
Uzywam i nie narzekam..
TzaR
Dodano
22.02.2004 22:00:38
nie kupuj kworld vs 883. mi powodował wieszanie windowsa przez to ze ma conexanta w momencie instalacji sterowców do urządzenia przechwytującego wszystko siada i wariuje przynajmniej u mnie tak było i nie ryzykowałbym na twoim miejscu bo ja musiałłem formacika zapodać
Anonymous
Dodano
17.02.2004 02:11:25
Ja polecam karte AVER Tv Go FM+pilot,TXT,radio.
:D Mozna ustawic kanaly w kolejnosci jakiej sie chce, soft firmowy jest swietny tylko niestety nie do nagrywania ale z tym nie ma zadnego problemu bo sa inne progsy,Canal+ mozna odkodowac(ja sie w to nie bawilem bo tam nic nie ma ciekawego),jak wysiadzie kablowka czy satelita to mozna uzyc anteny dolaczonej do zestawu(jak radio jest odbierane w tradycyjny sposob a nie dolaczony kabelek od radia z kablowki) i wtedy ma sie bodajze 4,5,6 kanalow nie pamietam juz.
Obecna cena to okolo 227zlociszy.
No to chyba tyle.
theboss78
Dodano
12.02.2004 23:52:07
Nie mam pojęcia... :oops: Ale sprawdzę to. Póki co masz link do tej karty:

http://www.leadtek.com.tw/multimedia/winfast_tv2000xp_deluxe_1.shtml

Uźywam oryginalnego softu i sterowników w najnowszej wersji. Strojenie kanałów jest bajecznie proste, odbywa się automatycznie, moźna wybrać detale takie jak państwo, rodzaj sygnału (PAL, SECAM itd) oraz jego źródło (Antena, Satelita, Kablówka), lub tesh pozostawić to oprogramowaniu. Osobiście zaznaczam zawsze Auto Fine Tune oraz Adaptive Scan Channels – mam pewność źe źaden kanał nie zostanie pominięty a jego jakość zostanie zoptymalizowana. Nie wiem czy moźna ustawić kanały według kolejności bo nie próbowałem, szczerze mówiąc nie potrzebne mi to bo wiem gdzie co mam :D , ale to tesh sprawdzę.
Anonymous
Dodano
12.02.2004 23:40:56
a na jakiej jest glowicy, Phillipsa czy conexant`a?
Czy uzywasz oryginalnego softu czy jakiegos innego programu do odtwarzania TV ? I czy latwe strojenie kanalow i czy mozna ustawic jak chcesz kolejnosc ?
tomasss
Dodano
12.02.2004 21:14:57
Elo! Serdecznie polecam ten sam model który ja mam czyli Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe Edition. Jest to bogatsza wersja standardowego WF TV 2000 XP. Posiada Tuner TV i FM. W zestawie znajdują się wszystkie kable (jest ich naprawdę duźo – pozwalają na podłączenie kamery itd) oraz bogaty pakiet oprogramowania do edycji filmów itd. Do karty dołączony jest pilot który umoźliwia pełne sterowanie wszystkim jej funkcjami, jest dobrze wywaźony i znakomicie leźy w dłoni:) Co do formatów zgrywania obrazu i dźwięku to jest ich mnóstwo a ograniczone są tylko ilością posiadanych kodeków zainstalowanych w kompie. Karta jest naprawdę dobra, więc mogę Ci ją z czystym sumieniem polecić. Nie próbowałem jeszcze odkodowania C+, ale sama karta łapie go w dość dobrej jakości obrazu (lekko przesunięty) i dźwięku (czasami silne zniekształcenia). Jak chcesz więcej info to daj znać na meila albo na priva.

P.S. Ja dałem za swój egzemplarz 260 PLNów, kupowałem we wrześniu.
pawelwiejek
Dodano
12.02.2004 20:37:29
Ja mam PixelView a model PV–BT878P+w/FM i c+ mam odkodowany ale slaba jakosc do program mi sie zrabal a niewiem jakim odkodowac :? Jak by ktos wiedzial to prosze o kontakt na gg albo PW :wink:
Ukey
Dodano
11.02.2004 20:43:22
tomasss
Dodano:
10.02.2004 20:35:05
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1