Jaka karta grafiki?????
Zastanawiam sie nad GF 5200 128 MBTV i Radeon 9600 128 MB TV .
Czy to dobre karty???
Czym róźni sie 128 bit od 64 bit?????
Jaką karte grafiki wogóle proponujecie???
Składam dość dobry komputer.
Zamierzam ogladac filmy dvd na telewizorze przez dvd w komputerze. Grac w dobre gierki. I bawić sie w przerabianie filmów z dvd na divx . Na karte zamierzam wydac od 300 do 500 zł.
Jak komuś bedzie sie chciało moźe podac całą konfiguracje kompa za 3200 zł, bez monitora, na Athlonie.
Czy to dobre karty???
Czym róźni sie 128 bit od 64 bit?????
Jaką karte grafiki wogóle proponujecie???
Składam dość dobry komputer.
Zamierzam ogladac filmy dvd na telewizorze przez dvd w komputerze. Grac w dobre gierki. I bawić sie w przerabianie filmów z dvd na divx . Na karte zamierzam wydac od 300 do 500 zł.
Jak komuś bedzie sie chciało moźe podac całą konfiguracje kompa za 3200 zł, bez monitora, na Athlonie.
Odpowiedzi: 7
Decyzję o tym jaką kupić kartę musisz podjąć sam, bo sam najlepiej wiesz ile masz kasy i do czego będziesz ją uźywał. Z reguły jest tak (przynajmniej w przypadku kart graficznych),źe im droźsza karta tym lepsza lub ma więcej opcji! Jak juź wspomniałem wcześniej, lepszym wyborem będzie karta firmy ATI!
Lepiej wlozyc troche kasy niz kupic tania i badziewna karte. Tylko robisz dziwne porownania: FX5200 nijak sie nie rowna do Radeona 9600 (ten radek jest o kilka krokow do przodu), tak samo fx5600 i radek 9600 Pro (9600Pro jest na poziomie FX 5600 Ultra). Ja kupilem se FX 5600 z Vivio i jestem bardzo zadowolony.
Dzieki wszystkim chyba wybiore Radeona, ale jeszcze pomyśle moźe zainwestuje trochę wiecej kasy w kartę graficzną(Ale czy jest sens?????????????).Zastanawiam sie nad GF FX 5600 128 MB TV VIVO i nad Radeonem 9600pro 256 MB TV. Co o tym sądzicie, warto jest wydawać tyle kasy???????
Ja równieź radzę Ci wybrać Radeona. A jak się zdecydujesz na fx5200 to najlepiej Prolinka (PixelView), bo jest w miarę tani, szybki i pewny!
Powiem krótko: Za źadne skarby nie kupuj modelu 64 bitowego!!! Jest o ok. połowę wolniejszy od 128 bitowego modelu!!! Moźna je stosunkowo łatwo rozpoznać z zewnątrz bo zamiast ośmiu kości pamięci mają tylko cztery (no chyba źe coś pozmieniali)!!!
laskowski:
Czym róźni sie 128 bit od 64 bit
Powiem krótko: Za źadne skarby nie kupuj modelu 64 bitowego!!! Jest o ok. połowę wolniejszy od 128 bitowego modelu!!! Moźna je stosunkowo łatwo rozpoznać z zewnątrz bo zamiast ośmiu kości pamięci mają tylko cztery (no chyba źe coś pozmieniali)!!!
MarcinX:
128 ram na karcie to spory plus ( więcej miejsca na tekstury)
Więcej miejsca na tekstury moźna przeznaczyc ze zwykłego ramu (AGP Aperture Size w biosie) a kupowanie karty ze 128 MB pamięci to niepotrzebny wydatek, jeśli jest spora róźnica w cenie.
MarcinX:
128 ram na karcie to spory plus ( więcej miejsca na tekstury)
Więcej miejsca na tekstury moźna przeznaczyc ze zwykłego ramu (AGP Aperture Size w biosie) a kupowanie karty ze 128 MB pamięci to niepotrzebny wydatek, jeśli jest spora róźnica w cenie.
Radeon 9600 jest szybszy od fx5200.
Ale bieda będzie go kupić za 500 pln.
Mimo źe jestem fanem nvidi z tych kart wybrałbym radka.
Konfigu nie podam ,bardziej "siedzę" w intelu :D.
128 ram na karcie to spory plus ( więcej miejsca na tekstury), i to wystarczy , np. 256 ram to na razie bez sensu i niepotrzebny wydatek.
Ale bieda będzie go kupić za 500 pln.
Mimo źe jestem fanem nvidi z tych kart wybrałbym radka.
Konfigu nie podam ,bardziej "siedzę" w intelu :D.
128 ram na karcie to spory plus ( więcej miejsca na tekstury), i to wystarczy , np. 256 ram to na razie bez sensu i niepotrzebny wydatek.
Strona 1 / 1