Jaka karta graficzna na AGP 4x ???
witam, jaka najlepszą kartę graficzną moźna zamontować na złączu AGP 4x, podobno jest to GF 2 MX, ktoś wie moźe gdzie moźna ją jeszcze kupić? z góry dzięki za odpowiedź
Odpowiedzi: 19
byłbym wdzięczny gdybyś linku poszukał bo w rivie nic nie znalazłem, na razie zamontowałem wiatraczek na radiatorze i trochę podkręciłem ram i gpumars28:
Przerób sobie ją software'owo na wersję Quadro, zyskasz deczko na wydajności. Tylko mi się niestety gdzieś link do opisu (jak to zrobić) zapodział.
mars28:
Przerób sobie ją software'owo na wersję Quadro, zyskasz deczko na wydajności. Tylko mi się niestety gdzieś link do opisu (jak to zrobić) zapodział.
Ale tylko w specyficznych zastosowaniach, przy uźywaniu "zabawowym" raczej przeciwnie.
Kiedyś chyba RivaTuner miał taką opcję do przeróbki.
MOgles na allegro kupic GF2 GTS albo TITANIUM sa na pewno !!! sa 2 razy szybsze niz Mx:) i wcale nie takie drogie ok (200PLN) i smigaja na agp4X
spiderko:
espen:
gdybyś chcial geforca 2 mx/mx400 64 ram to zgłoś się do mnieemil na to bez wachania:
dzięki, ale szukam czegoś trochę szybszego
...pare dni później....emil,...a jednak:
no i kupiłem gf 2 mx 400 64 mb(od dream) w grach (Quake 3, unreal t. 2004, operation flashpoint spisuje się bdb.)
Czasami trudno zrozumieć ludzi :D
no niestety nic lepszego nie znalazłem z jak poźyczyłem od qmpla GF 4 to nie chciał na mojej mobo wystartować a 3 w sklepach nie było no to co mniałem zrobić? zresztą jest roźnica między kartą śmiganą a nie śmiganą zreszta ta katrta wcale nie jest taka zła, UT 2004 śmiga gładko na 800x600, po prostu dyplomatycznie mówiąc zmieniłem zdanie, a tak, oddam w dobre ręce s3 Trio3D z 8 MB – jeśli to do czegoś się jeszcze nadaje.
espen:
gdybyś chcial geforca 2 mx/mx400 64 ram to zgłoś się do mnie
emil na to bez wachania:
...pare dni później....
emil,...a jednak:
no i kupiłem gf 2 mx 400 64 mb(od dream) w grach (Quake 3, unreal t. 2004, operation flashpoint spisuje się bdb.)
Czasami trudno zrozumieć ludzi :D
aha, tylko to było w sklepach int. nie znalazłem gf 3 i 4 ti
na Twoim miejscu Kupilbym sobie GF2 Titanium albo jak Ci sie uda ULTRA ale to rzadkosc.... Tataniumy wydajne sa jak GF 3 i GF4 MX wiec jak na swoj wiek sa doskonale wciaz.....
gdybyś chcial geforca 2 mx/mx400 64 ram to zgłoś się do mnie :D
no więc podaję:
mobo: shuttle av18 z agp 2x/4x (tak jest w instrukcji do tej mobo)
proc: celeron 966 mhz
karta graf.: s3 Trio3D/2x 8mb
zamierzam wymienic kartę graficzną ale jeszcze nie wiem na co :( właśnie szukam
mobo: shuttle av18 z agp 2x/4x (tak jest w instrukcji do tej mobo)
proc: celeron 966 mhz
karta graf.: s3 Trio3D/2x 8mb
zamierzam wymienic kartę graficzną ale jeszcze nie wiem na co :( właśnie szukam
Nie podawąłeś co na tej płycie jest/ma być ,ale na Twoim miejscu szukałbym dalej – taki GF4 Ti 4200 to b. dobra karta, tylko za bezsensowne przepłacanie uwaźam kupno jej w wersji vivo, a taką informację o tej z komputronika widzę.
Popatrz jeszcze – bedzie i taniej i bez "wodotrysku", kóry potrafi czasem kłopot sprawić zamiast radości.
Popatrz jeszcze – bedzie i taniej i bez "wodotrysku", kóry potrafi czasem kłopot sprawić zamiast radości.
w najbliźszym czasie nie zamierzam zmieniać MOBO, ew. zastanawiam się nad drugim kompem, ale ten nadal będzie w uźyciu, a na to złącze (AGP 4x) znalazłem na razie:
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4019
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=760
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4019
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=760
Na AGP4X moźesz zamontować kaźdą kartę, nawet taką która chodzi na 8X. Tylko wydajność takiej karty spadnie do 4X. Kupisz kartę w kaźdym sklepie z komputerami. Musisz przemyśleć czy będziesz zmieniał elementy komputera, czy teź nie(np płytę główną). Jeśli nie zmienisz (w przyszłości) kupno karty 8X nie ma sensu i kup kartę 4X. Nie wiadomo jak potoczą się losy złącza AGP, czy przetrwa? (te jeszcze kilka lat na pewno). Od Ciebie zaleźy czy kupisz niejako na przyszłość, czy tylko na jakiś czas.
GF4 Ti 4800 raczej
dzięki, teraz czukam po sklepach internetowych "F4 Ti 4800" i znaleźc nie moge
emil808:
podobno jest to GF 2 MX
MX to okrojona wersja i są to jedne ze słabszych kart więc takich nie kupuj
GF4 Ti 4800 , ATI Radeon 8500 – to z kart dedykowanych temu złaczu – bo moźan w nim obsadzać i x8, ale to juź historia od poczytania w archiwum.
Co do kupna zaś to raczej po aukcjach i giełdach niź w sklepach szukać trzeba.
Co do kupna zaś to raczej po aukcjach i giełdach niź w sklepach szukać trzeba.
Strona 1 / 1