Jak zrobić żeby mieć przezroczyste okna?
Chodzi mi o taki wygląd okienek jak w wiście. Zainstalowałem Vista Inspirant który znacznie upodobnił wygąd mojego xpka do wyglądu visty ale niestety nie zrobił przezroczystych okienek. Wyglądają one tak http://img137.imageshack.us/img137/8016/skrintf4.jpg . Wie ktoś może jak to zmienić żeby miało taki fajny efekt przezroczystości jak w windows vista? Nie chcąc zakładać nowego tematu zadam jeszcze jedno pytanie. Mam program Unspiker który służy do obsługi syntezatorów mowy. Niestety odpala on mi się w trayu przy włączaniu systemu i zdaje się nie można tego wyłączyć. Czy jest możliwość zrobienia by nie wskakiwał do traya podczas startu systemu nie usuwając go z kompa? Wyłączyłem go w msconfig ale wtedy wywalało mi jakieś tam komunikaty których niestety nie pamiętam treści, a za dużo posta napisałem żeby resetować kompa i pisać od początku. Z góry thx za pomoc.
Odpowiedzi: 3
Spróbuj Vista Transformation Pack 5.5
Miałem kiedyś Windowsblinds ale z tego co pamiętam jego ikonka pokazywała się w trayu, a zależy mi na tym by tego nie było.
-
<p><BLOCKQUOTE><div>Miałem kiedyś Windowsblinds ale z tego co pamiętam jego ikonka pokazywała się w trayu, a zależy mi na tym by tego nie było.</div></BLOCKQUOTE></p><p>?!... Zawsze możesz ją sobie jakoś ukryć.</p><p>A co od zmiany wyglądu XP ala Vista to kiedyś bardzo fajny artykuł był na tej <a href="http://windows.mocny.com/">stronie</a> gdzieś.</p>
Instalnij windowblinds, pobierz skórke visty i będzie tak ładnie, że można się nabrać
Strona 1 / 1
A znacie może odpowiedź na drugie pytanie które zadałem?<br />
A może wystarczy włączyć autoukrywanie tej ikonki w tray'u. Wtedy progs działa ale nie widać ikony(opcja zawsze ukryty). Często też w programach można wymusić aby nie pokazywał ikony w systray'u<br />
Mi chodzi raczej o to, że dłużej mi się komp włącza przez to, że to ładuje się w trayu dlatego chciałbym mieć możliwość włączania tego wtedy kiedy mam na to ochotę, a nie przy każdym starcie systemu.<br />
start -> uruchom -> wpisujesz polecenie MSCONFIG -> zakładka "uruchamianie" i odznaczasz ten program który powoduje przeroczystość okien :)