Jak zrobić i przywrócić kopie systemu ??
Jak zrobić kopie systemu źeby przy przywracaniu jej przywróciło wszystkie pliki nawet uźywane w Winsowsie np w dosie jak ją przywrócić i jak ją zrobić gdzie itd. Kto mi wszystko powie????
Odpowiedzi: 6
Zgadzam się z kolegą Leopoldem bo ma rację chłopak.
Moźe się zna na rzeczy.
Moźe się zna na rzeczy.
B3T0N:
czy najnowszy ghost obsluguje NTFS??? :roll:
Oczywiście, źe obsługuje! Ma to tylko jedną wadę– kompresja jest znacznie mniejsza niź w przypadku FAT.
szczerze mowiac to ghosta tez uzywam tylko na partycjach FAT32, wydaje mi sie ze na NTFS tez dziala (ale reki sobie za to nie dam uciac)
zadam ci The_Judge takie pytanie :
poniewaz uzywalem ghosta lecz tylko przy partycjach FAT32 – czy najnowszy ghost obsluguje NTFS??? :roll:
poniewaz uzywalem ghosta lecz tylko przy partycjach FAT32 – czy najnowszy ghost obsluguje NTFS??? :roll:
zadam ci The_Judge takie pytanie :
Polecam Norton Ghost
Gdy masz juz tak skonfigurowany windowz jak chcesz, to :
1 Robisz dystkietke startowa (ale ghostem)
2 Restart kompa, wlacza ci sie prgram ghost – tam ustawiasz czego checesz zrobic zdjecie (ktorego dysku, ktorej partycji), zapisuje ci zdjecie do okreslonego pliku i gotowe
Przywracanie systemu podobnie jak robienie zdjecia :
a) wkladasz dyskietke startowa (ktora zrobiles wczesniej)
b) restart kompa, wlacza ci sie program, tam ustawiasz na ktora partycje lub dysk ma byc odtworzony windows i z jakiego pliku
Plik radze sobie nagrac na cd, bo gdy cos ci sie zwali w windowsie, to 4 minutki i masz spowrotem ten windows, ktoremu zrobiles zdjecie
:!: Aby zrobic zdjecie potzrebujesz albo 2 dyskow albo 2 partycji :!: (jednej partycji/dysku robisz zdjecie a na drugiej partycji/dysku zachowujesz plik).
I jeszcze jedno przed robieniem zdjecia zainstaluj sobie wszystko co ci jest niezbedne – wszelkie programy, koniguracjie itp – bo potem za kazdym razem po odtworzeniu win'a bedziesz musial to ustawiac, a to wkurza (uwierz na slowo). Mi zdjecie zajmuje ok 600mb (ale troche odchudzilem XP – wywalilem z niego wszystko co jest mi zbedne, pliki help itp). W razie klopotow pisz
Gdy masz juz tak skonfigurowany windowz jak chcesz, to :
1 Robisz dystkietke startowa (ale ghostem)
2 Restart kompa, wlacza ci sie prgram ghost – tam ustawiasz czego checesz zrobic zdjecie (ktorego dysku, ktorej partycji), zapisuje ci zdjecie do okreslonego pliku i gotowe
Przywracanie systemu podobnie jak robienie zdjecia :
a) wkladasz dyskietke startowa (ktora zrobiles wczesniej)
b) restart kompa, wlacza ci sie program, tam ustawiasz na ktora partycje lub dysk ma byc odtworzony windows i z jakiego pliku
Plik radze sobie nagrac na cd, bo gdy cos ci sie zwali w windowsie, to 4 minutki i masz spowrotem ten windows, ktoremu zrobiles zdjecie
:!: Aby zrobic zdjecie potzrebujesz albo 2 dyskow albo 2 partycji :!: (jednej partycji/dysku robisz zdjecie a na drugiej partycji/dysku zachowujesz plik).
I jeszcze jedno przed robieniem zdjecia zainstaluj sobie wszystko co ci jest niezbedne – wszelkie programy, koniguracjie itp – bo potem za kazdym razem po odtworzeniu win'a bedziesz musial to ustawiac, a to wkurza (uwierz na slowo). Mi zdjecie zajmuje ok 600mb (ale troche odchudzilem XP – wywalilem z niego wszystko co jest mi zbedne, pliki help itp). W razie klopotow pisz
Strona 1 / 1