Jak zrobi katalog na hasło?

Pytanko jak w temacie. Trzeba miec do tego jakis program czy windna ma odpowiednia opcje?

Odpowiedzi: 20

a nie lepiej zainstalowac dr tweak xp program darmowy po polsku i robi to tak jak chcesz
klikasz na folder prosi o haslo polecam
PITERon
Dodano
07.06.2005 13:05:44
Wszystko powinno być OK.
Anonymous
Dodano
05.06.2005 12:11:14
No tak, czyli jednak zew. program...
No wiec male pytanko: co w razie nie planowanej reinstalacji systemu, trace dane czy po zainstalowaniu tego programu na nowym juz systemie wszystko bedzie dostępne!
marshal
Dodano
05.06.2005 12:03:18
http://www.baxbex.com/foldershield.html
Anonymous
Dodano
05.06.2005 11:45:22
gusioo:
Hide Folder XP, Folder Shield –> To tylko część, w archiwum tego wiecej będzie.

Chodzi ci o to?
Moźe jestem rozgarniety jak kupa liści ale ta podpowidz mi nic nie mówi, a w wyszukiwarce źadko co moźna konkretnego znaleźć, albo nie umiem się nią posługiwać...
marshal
Dodano
05.06.2005 11:33:47
marshal:
Wiedziałem źe będzie taka odpowiedz :?
Jak bym chcial oddzielne konta to bym sobie zrobil!! Mi zaleźy na innym rozwiązaniu.

Inne rozwiązanie równieź podałem.
Anonymous
Dodano
05.06.2005 11:22:00
Wiedziałem źe będzie taka odpowiedz :?
Jak bym chcial oddzielne konta to bym sobie zrobil!! Mi zaleźy na innym rozwiązaniu.
marshal
Dodano
05.06.2005 11:15:47
marshal:
Juz wszystko jasne...
WNIOSEK:
Windows XP sam w sobie, bez dodatkowych narzędzi nie potrafi tworzyć folderów na hasło. (ale dno)
PS A szyfrowanie mi nie odpowiada, bo z jednego konta korzystaja wszyscy.

I poraz kolejny sie potwierdza stare góralskie powiedzenie: I Solaris Kupa gdy Admin pupa ;)
Zrób oddzielne konta i nadaj prawa dostępu, wtedy będzie odmawiał dostępu do określonych folderów bez moźliwości ich podglądu.
Anonymous
Dodano
04.06.2005 12:27:18
Juz wszystko jasne...
WNIOSEK:
Windows XP sam w sobie, bez dodatkowych narzędzi nie potrafi tworzyć folderów na hasło. (ale dno)
PS A szyfrowanie mi nie odpowiada, bo z jednego konta korzystaja wszyscy.
marshal
Dodano
03.06.2005 21:40:58
Eureka byłem tu ale nie wpadłem na to źe to jest archiwum :oops:
A tak na marginesie , źycie jest zbyt krótkie źeby przekopać się przez wszystkie wyniki wyszukiwania.
tomery
Dodano
03.06.2005 21:05:21
Archiwum = http://forum.centrumxp.pl/search.php
Anonymous
Dodano
03.06.2005 20:53:25
Gusioo nie bądz taki nieśmiały – jak wiesz to powiedz jak to zrobić.
A tak wogóle to gdzie jest archiwum , ja go nie widzę (chyba za duźo było dzisiaj zupy chmielowej :lol: ). Nigdy z niego nie korzystałem, a wszyscy odsyłają go archiwum.
tomery
Dodano
03.06.2005 20:48:07
Hide Folder XP, Folder Shield –> To tylko część, w archiwum tego wiecej będzie.
Anonymous
Dodano
03.06.2005 20:13:32
No prawie to, ale jeszcze...
Chodzi o to zeby system prosil o haslo przed wejsciem do katalogu a nie pozwalal na przegladanie co tam w nim jest.!
marshal
Dodano
03.06.2005 20:11:07
niee !!! ja zawsze robie tak (mam duzo folderkow moich na haslo na kompie :D):

Na pulpit prawoklik/nowy/folder skompresowany(ZIP) (jezeli nie ma to archiwum WinRAR–a (ZIP))

wlchodzimy we wlasciwosci nowego utworzonego folderu i patrzymy, jezeli jest:
typ pliku: Folder skompresowany (zip)
otwierranie za pomocą :Foldery skompresowane (zip) , to jest wszystko w porzadku i mozemy wrzucic do ego foleru swoje pliki. Po wrzuceniu wchodzimy do niego i prawoklik w puste miejsce i dodaj haslo.

jezeli we wlasciwosciach utworzonego folderu mamy napisane:
typ pliku: archiwum WinRAR–a (ZIP)
otwieranie za pomoca:Archiwizator WinRAR, wtedy musumy zmienic na folder skompresowany czyli obok jest klawisz zmien (naciskamy go) i zmieniamy z archiwum WinRAR–a na Foldery skompresowane (zip). Wtedy wchodzimy do niego i dodajemy haslo prawoklikiem w puste miejsce. (przed dodaniem hasla wrzuccie pliki)

czyli nie musimy instalowac zadnego winrara i za niego placic. :D:D
CZyli nie trzeba miec winrara,
krystian–92
Dodano
03.06.2005 14:09:27
sdcom:
A JA MAM PROSTA METODE JAK DRUT DO WSZYSTKIECH WINDOWSOW :) INSTALUJEMY WINRARA ROBIMY KATALOG bezkompresji Z HASELKIEM I JUZ...

Ale winrar jest płatny a uprawnienia NTFS dostajesz z systemem ;)
Żółty
Dodano
03.06.2005 12:28:29
A JA MAM PROSTA METODE JAK DRUT DO WSZYSTKIECH WINDOWSOW :) INSTALUJEMY WINRARA ROBIMY KATALOG bezkompresji Z HASELKIEM I JUZ...
sdcom
Dodano
03.06.2005 12:20:12
tomery:
Oczywiście źe jestem. A tak wogóle co przez to rozumiesz ?

Jaki masz system ?? Professional czy Home ??
Jak Professional to wyłącz w opcjach folderów "Uźyj prostego udostępniania" i ustaw sobie w zakładce Zabezpieczenia co chcesz :) Jak Home to rzuc okiem tutaj i ... tez sobie uprawnienia do katalogu poustawiaj ;)
Żółty
Dodano
03.06.2005 12:15:30
Oczywiście źe jestem. A tak wogóle co przez to rozumiesz ?
tomery
Dodano
03.06.2005 11:56:36
tomery:

Gdy chcę zabezpieczyć folder z partycji niesystemowejto po wybraniu "właściwości" , zakładka "udostępnianie" mam nieaktywną opcję "uczyń ten folder i podfoldery prywatnymi tylko dla ciebie".
Chociaź chętnie bym się dowiedział jak to zrobić – moźe czegoś nie umiem.

Zobacz czy jesteś właścicielem tego folderu.
Żółty
Dodano
03.06.2005 11:38:03
marshal
Dodano:
02.06.2005 23:32:24
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2