Jak zmniejszyć priorytet kodeka Xvid?
Za kaźdym razem gdy oglądam jakikolwiek filmik który wykorzystuje Xvid'a to cały system działa mi tak jakby na wyświetlanie tego filmiki ustawiony było priorytet najwyźszy. Przykładowo:
oglądam teledysk który jest kodowany przy pomocy DivX'a, puszczam Winamp'a i wszytko normalnie gra natomiast gdy wyłącze ten teledysk i załącze taki który wykorzystuje Xvid'a to muza z Winamp'a staje na jakiś czas, ogólnie wszystko działa tak jakbym miał na kodoka Xvid ustawiony priorytet najwyźszy.
Jak to zmienić :?:
oglądam teledysk który jest kodowany przy pomocy DivX'a, puszczam Winamp'a i wszytko normalnie gra natomiast gdy wyłącze ten teledysk i załącze taki który wykorzystuje Xvid'a to muza z Winamp'a staje na jakiś czas, ogólnie wszystko działa tak jakbym miał na kodoka Xvid ustawiony priorytet najwyźszy.
Jak to zmienić :?:
Odpowiedzi: 4
Ma, a przynajmniej moźe mieć – w98 ma tendencję do rozwalania sobie – bez widocznej przyczyny – bibliotek odpowiedizalnych za zarządzanie pamięcią, co w konsekwencji moźe skutkowac nieuzasadnionym obciązaniem procesora – nie twierdze, źe w tym wypadku to ma miejsce . Wskazuję jedną z moźliwości.
Rebe:
Nie napisąłeś nic o konfiguracji
Nie wydaje mi się by moja konfiguracja miała coś do znaczenia w tym temacie no ale skoro chcesz to:
Win98se, XP 1.7, GF4Ti, 256DDr
Tomi!– ja tam się na priorytetach nie znam, ale..... gdzieś kiedyś słysząłem, źe mimo, iź system jest "wielozadaniowy" to by taka funkcja była moźliwa naleźy mieć jeszcze sprźęt umoźliwiający swą mocą takie działanie.
Nie napisąłeś nic o konfiguracji, a ja .....nie mam zamiaru szukać czy gdzieś, kiedyś ją podawałeś.
Nie napisąłeś nic o konfiguracji, a ja .....nie mam zamiaru szukać czy gdzieś, kiedyś ją podawałeś.
w menadzerze zadan jest mozliwosc zmiany priorytetu procesu np programu ktorym odtwarzasz ale nie wiem czy to ma cos wspolnego z twoim problemem?
jakie oprocz divx oraz xvid masz kodeki zainstalowane
i jakie wersje divx i xvid
masz ffdshow??
czytalem gdzies ze ffdshow podczas odtrzania zabiera wiecej mocy obliczeniowej procesora niz inne filtry
u siebie nigdy tego nie doswiadczylem chociaz mam cpu athlon 1 GHz
jeszcze nigdy nie ogladalem teledysku i sluchalem muzy z winampa jednoczesnie :lol: :lol:
aha czy jest tak samo gdy otwierasz roznymi playerami
jakie oprocz divx oraz xvid masz kodeki zainstalowane
i jakie wersje divx i xvid
masz ffdshow??
czytalem gdzies ze ffdshow podczas odtrzania zabiera wiecej mocy obliczeniowej procesora niz inne filtry
u siebie nigdy tego nie doswiadczylem chociaz mam cpu athlon 1 GHz
jeszcze nigdy nie ogladalem teledysku i sluchalem muzy z winampa jednoczesnie :lol: :lol:
aha czy jest tak samo gdy otwierasz roznymi playerami
Strona 1 / 1