Jak zmienić literkę (kolejność) dysku ?

Zapsuło mi sie DVD. Kupilem nowe zainstelowalem , ale nowe DVD ma kolejną litere (nową) dysku a literka zepsutego DVD nie występuje teraz wcale.Jak zmienić i: na g: ??

Odpowiedzi: 18

potus:
ale sobie postów natłukliście cho cho cho

A Ty ,jako ten leming, teź musiałeś za stadem pędzić ?
Rebe
Dodano
01.12.2005 08:06:53
ale sobie postów natłukliście cho cho cho

Egzek–JKD czyli ten co napisał pierwszą odpowiedz wystarczył.
potus
Dodano
01.12.2005 00:45:51
Dla jest poprostu ZAWOLNY (ten oryginalny)
jangcy
Dodano
27.11.2005 12:27:21
Prawda jest chyba taka, źe wiele osób wcale nie zadaje sobie trudu poszukania narzędzi/odpowiedzi w systemie (pomoc i obsługa techniczna).
Ściąganie nowego programu do zmiany litery dysku to chyba jednak mała przesada gdy ktoś nie ma zamiaru dokonywać innych operacji na dyskach.
adrian_28
Dodano
26.11.2005 21:48:51
Anathema:
Nie no zgadza się źe systemowy defragmentator nie jest pełnym Diskeeperem, ale nie zmienia to faktu
źe ten pierwszy nie jest złym narzędziem
, co sugerujesz!

no moze niest zły ale nie jest tez dobry
edi_net
Dodano
26.11.2005 18:19:43
Nie no zgadza się źe systemowy defragmentator nie jest pełnym Diskeeperem, ale nie zmienia to faktu źe ten pierwszy nie jest złym narzędziem, co sugerujesz!
Anathema
Dodano
26.11.2005 18:13:42
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;130539

Iten tekscik na samej górze
SUMMARY
Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Windows XP, and Microsoft Windows 2000 include a tool for disk defragmentation. The Windows Disk Defragmenter tool is a limited version of the Diskeeper program from Diskeeper Corporation.
Disk Defragmenter does not include all the features available in the full version of Diskeeper.
edi_net
Dodano
26.11.2005 18:10:10
Anathema:
edi_net napisał:
dysk zdefragmentowany winowsem jest wolniejszy niz po defragmentacji Diskeeperem

Wcale nie! A zresztą defragmentator w XP jest na silniku Diskeepera właśnie zrobiony.

Ale jest to tylko namiastka prawdziwego diskkeepera
sam silnik to nie wszystko wystarczy spojrzec np na gry masz np, trzy gry wszystkie na tym samym silniku a czy sa takie same wszystko zalezy od innwencji autora wykorzystującego dane engine i jego ochoty do pracy
edi_net
Dodano
26.11.2005 18:08:07
edi_net napisał:
dysk zdefragmentowany winowsem jest wolniejszy niz po defragmentacji Diskeeperem

Wcale nie! A zresztą defragmentator w XP jest na silniku Diskeepera właśnie zrobiony.
Anathema
Dodano
26.11.2005 18:00:54
Żółty:
edi_net:

Ja nie powiedzialem nigdy ze cały system jest do dupy pewne jego elementy tak (...)

Jakie ??

a naprzykład defragmentator

http://www.diskeeper.com/defrag.asp[/url]
edi_net
Dodano
26.11.2005 17:53:35
edi_net:

Ja nie powiedzialem nigdy ze cały system jest do dupy pewne jego elementy tak (...)

Jakie ??
Żółty
Dodano
26.11.2005 17:40:16
Egzek–JKD:
edi_net:
Po co ?
System dostarcza bardzo wygodne narzędzie do tego.

wiem zo to jest ale powiedz mi czy ty naprzykład uźywasz windowsowego defragmentatora wedłum mie mało to daje dlatego stosuje zewnetrzne programy tak i w tym przypadku poleciłem Partition zamiast systemowego zarządzania dyskami

Równieź uzywam, po co sięgac po kose jak ma się nóx przy sobie? lol..
za duzo naczytałeś sie tego źe windows to kupa gówna
– przetrzeźwiej, jak ktoąś potrafi to ten system moźe być naprawde dobry!
Z innej strony oszczednośc czasu. Po co instalowac PM (najpierw jeszcze ściągać) syfic sobie rejestr, jak moźna to zrobic spokojnie i z uzyciem tego co ma sie juź dostępne!

Ja nie powiedzialem nigdy ze cały system jest do dupy pewne jego elementy tak a zasmiecanie rejstru to juz inna spraw mniej zasmieci ci trzy cztery programy narzedziowe niz jedna gra (zaleźy jakie ktosma pojęcie) ja wcale nie mówie ze się na wszystkim znam bo niewiem jeszcze wielu zeczy ale to nie o to tu chodzi
edi_net
Dodano
26.11.2005 17:37:03
edi_net:
Po co ?

wiem zo to jest ale powiedz mi czy ty naprzykład uźywasz windowsowego defragmentatora wedłum mie mało to daje dlatego stosuje zewnetrzne programy tak i w tym przypadku poleciłem Partition zamiast systemowego zarządzania dyskami

Równieź uzywam, po co sięgac po kose jak ma się nóx przy sobie? lol.. za duzo naczytałeś sie tego źe windows to kupa gówna – przetrzeźwiej, jak ktoąś potrafi to ten system moźe być naprawde dobry!
Z innej strony oszczednośc czasu. Po co instalowac PM (najpierw jeszcze ściągać) syfic sobie rejestr, jak moźna to zrobic spokojnie i z uzyciem tego co ma sie juź dostępne!
Egzek–JKD
Dodano
26.11.2005 17:16:17
edi_net:
Po co ?

wiem zo to jest ale powiedz mi czy ty naprzykład uźywasz windowsowego defragmentatora wedłum mie mało to daje (...)

Ja uźywam. Wystarcza mi w zupełności. I w mojej opinii spisuje się świetnie. I wogóle jestem jakiś dziwny bo większość rzeczy robię za pomocą programów wbudowanych w system a nie dogrywam tysiącapińcet innych narzędzi.
Żółty
Dodano
26.11.2005 17:04:39
Po co ?

edi_net
Dodano
26.11.2005 16:53:54
edi_net:
Ja bym spróbował uzyć Partition magic

Chyba nawet wersja demo moze to zrobic

Demo chyba tylko nie formatuje dysków

Po co ?
Anonymous
Dodano
26.11.2005 16:08:48
Ja bym spróbował uzyć Partition magic

Chyba nawet wersja demo moze to zrobic

Demo chyba tylko nie formatuje dysków
edi_net
Dodano
26.11.2005 13:59:47
start/ustawienia/panel sterowania/narzedzia administracyjne/zarzadzanie komputerem/zarzadzanie dyskami/...ppm na ten co chcesz zmienic i tyle.

Nastepnym razem uzyj magcznej opcji "szukaj"
Egzek–JKD
Dodano
26.11.2005 13:58:41
  • Victor72 29.01.2007 23:04:14

<DIV>Super, dzięki :) Nie wiedziałem, że to może być takie proste. :) Nawiasem mówiąc Partition Magic nie mógł sobie z tym poradzić i zmienić mi kolejności literek napędów.</DIV> <DIV>A wyskoczyło mi to po zainstalowaniu na nowo systemu. Zrobiłem głupotę, że zostawiłem wsadzonego pendrive'a do USB w czasie instalacji i xp włączył go w kolejność dysków. Potem wyjąłem pendrive'a i zjadło mi literkę pomiędzy partycjami a napędami cdrom. Swego czasu [poradziłem sobie z tym wyłączając te napędy w menadżerze urządzeń, reboot i po restarcie ponowne włączenie. Windows wtedy nadał im kolejne właściwe literki. Tym razem pomogło dopiero to co Ty podałeś ;)</DIV>

potus
Dodano:
26.11.2005 13:55:27
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1