Jak zidentyfikowac program
Mam taki problem ; po oistatniej instalacji windows i zainstalowaniu róznychg programów przy starcie systemu pojawia mi sie ikonka zavhecajaca do nawiazani8a połaczenia internetowego choc przy konfiguracji modfemu neostrady nie zaznaczałem zadnej opcji by połacvzenie startowało wraz ze startem systemu.
Jak zidentyfikowac program czy wirusa a moze trojana czy rotkita który domaga sie połaczenia przy starcie windows ?
Prosze o pomoc w tej sprawie
Odpowiedzi: 2
Sprawdż co siedzi w autostarcie.
Jakich różnych programów ?? Patrzyłeś w ich opcjach czy nie mają automatycznej aktualizacji ?? Jakiś antywirus sygnatury chce uaktualniać może ??
Strona 1 / 1
<p>W autostarcie siedzi tylko REMOTE CONTROL czyli program odpowiedzialny za pbsługe pilota od karty telewizyjnej .</p><p>Antywirus AOL tez raczej nie wchodzi w gre bo ten jesli sie aktualizuje to pokazuje okienko z komunikatem o pomyslnie zakonczonej aktualizacji.</p><p>Zastanawia mnie taka rzecz ; gdy wywołałem polecenie MSCONFIG to w zak ładce BOOT.INI jest jakis element zupełnie bez nazwy.</p><p>Okienka jakie mamy po wywołaniu 'msconfig' nie da sie zmaksymalizowac wiec nie moge przeczytac dokładnie sciezki do pliku tego nieznanego programu </p>