Jak zablokować zmianę tapety na pulpicie
Jak zablokować zmianę tapety na pulpicie za pomoca rejestru, ale tak aby wyłączyć funkcję z menu kontekstowego "ustaw jako tło" lub podobnie.
Ewentualnie jak za pomocą rejestru ustalić aby po ponownym uruchomieniu systemu tapeta się resetowała do domyślnej.
Zgóry dzięki za pomoc
Ewentualnie jak za pomocą rejestru ustalić aby po ponownym uruchomieniu systemu tapeta się resetowała do domyślnej.
Zgóry dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 4
Dzięki Bobi działa!!!
Jesteś wielki :D
Jesteś wielki :D
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31907, post EL NINO
Wiem jak zablokować zmiany pulpitu czy teź jak je wyłączyć.
Lecz cały czas mam problem z wyłączeniem opcji "ustaw jako tło" w menu kontekstowym z poziomu przeglądarki, i równieź po odpaleniu obrazu ta opcja teź jest dostępna
Lecz cały czas mam problem z wyłączeniem opcji "ustaw jako tło" w menu kontekstowym z poziomu przeglądarki, i równieź po odpaleniu obrazu ta opcja teź jest dostępna
Pare moźliwosci jest:
1. Ustawić sciezke do tapety, klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Wallpaper, jako dane wpisujesz sciezke do tapety
2. Tapeta jako Active Desktop i klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop
NoChangingWallpaper, wartosć 1.
3. Niezapisywanie zmian na pulpicie, po ponownym rozruchu wraca do pierwotnych ustawień
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Policies\Explorer
NoSaveSettings, wartość 1.
PS: Tu nie wiem czy dotyczy teź tapety, sprawdź.
1. Ustawić sciezke do tapety, klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Wallpaper, jako dane wpisujesz sciezke do tapety
2. Tapeta jako Active Desktop i klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop
NoChangingWallpaper, wartosć 1.
3. Niezapisywanie zmian na pulpicie, po ponownym rozruchu wraca do pierwotnych ustawień
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Policies\Explorer
NoSaveSettings, wartość 1.
PS: Tu nie wiem czy dotyczy teź tapety, sprawdź.
Strona 1 / 1