Jak zablokować skrót klawisza WIN+L
Mam problem. Przegrzebałem całe google i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mam nową klawiaturę gdzie przycisk ALT i WIN są małe i umieszczone koło siebie. w czasie szybkiego pisania kiedy chcę wpisać literkę "ł" trafiam prawie za każdym razem w klawisz WIN i wtedy wylogowywuje mnie z systemu, bądź trafiam w klawisz WIN i przerywam pisanie. Strasznie mnie to denerwuje. Zastanawiam się czy jest możliwość zmiany tego skrótu bądź go cał(właśnie zdażyło mi się to po raz kolejny)kowitego wyłączenia. Proszę o pomoc bo nie wytrzymam.
Odpowiedzi: 2
W kluczu HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Accessibility\StickyKeys
poszukaj wartości ciągu "Flags" - zmień wartość z "506" na "510".
oraz klucz HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\
CurrentVersion\ Policies\ Explorer.
dodaj wartość DWORD o nazwie NoWinKeys ustaw na 1
poszukaj wartości ciągu "Flags" - zmień wartość z "506" na "510".
oraz klucz HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\
CurrentVersion\ Policies\ Explorer.
dodaj wartość DWORD o nazwie NoWinKeys ustaw na 1
-
Dzięki. Twój link Rebe zadziałał. Uratowałeś moją klawiaturę bo już jej miałem dosyć a mam ja dosłownie kilka dni. I tak klawiasza WIN nie używam więc jest mi zbędny. Teraz mogę szybko pisać i to ze zmiększeniami. Pozdro.
-
Proszę bardzo , ale żeby Ci za słodko nie bło to jak to z tym przeszukiwaniem <strong>całych googli</strong> było ? - Mnie wynik wyskoczył na pewno na pierwszej stronie - mordki do wstawienia wybierz sobie po uważaniu, bo ja nie umiem ich wstawiać.
Strona 1 / 1