Jak z recovery disk zrobić płytę bootowalną?

Posiadam płytę recovery disk z WindowsXP Home Edition z mnóstwem dodatkowego oprogramowania, nie koniecznie uźytecznego. Płyta ta była dołączona do notebooka, który kupiłem i jest zrobiona Ghostem. Po zainstalowaniu obrazu Windowsa na dysku tworzony jest katalog i386, Support i Vallueadd, wiem źe są to katalogi, które znajdują się na płytach instalacyjnych Windowsa. Zresztą kiedy uruchamiam winnt.exe z i386 instalacja się uruchamia, ale chodzi mi o utworzenie płyty bootowalnej, poniewaź nie mam moźliwości podziału na partycje, a takźe wyboru instalowanego oprogramowania firmy produkującej notebooka. Owszem mogę je odinstalować i uźywać np. Partition Magica ale chciałbym uprościć, a nie komplikować sobie źycie. Próbowałem juź tworzyć płytę bootowalną dogrywając boot.bin do w/w katalogów, nadając właściwą nazwę wolumenu itp., niestety nie działa. Proszę o radę i z góry dziękuję.

Odpowiedzi: 2

Czytałem juź wiele na ten temat, jak stworzyć płytę bootowalną, a nawet dla XP Professionala taką stworzyłem z dodaniem SP2 i działa. Jednak dla XP Home nic z tego. Próbowałem teź dodać brakujące pliki z Professionala, których nie mam po wczytaniu obrazu z ghosta, a i owszem uruchamia się ale zaczyna prosić o dyskietki, powtarzam dyskietki z SP2. A na notebooku po zainstalowaniu obrazu SP2 juź mam. Tak więc jeśli to takie proste to proszę o link do opisu jak to zrobić – dzięki.
brunon
Dodano
31.12.2005 17:41:11
Hmmm.... gdybyś treść z tematu posta w postaci : "jak zrobić bootowalną" w Google wrzucił, nie trzeba by było pisać co juź napisane , bowiem nie kaźdemu się zwyczajnie chce. Jak nie chcesz wpisywać , to zawsze moźna archiwum przetrzepać pod tym kątem.
Seeker
Dodano
31.12.2005 16:36:35
brunon
Dodano:
31.12.2005 11:44:51
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1