Jak wywalić sterowniki po starej karcie TV ?

Witam, mam drugi problemik

Otóź wywaliłem poźyczoną kartę Aver Media TV Studio a nowa, kupiona karta (ten sam chipset BT) w trakcie wykrycia przez Xpeka dostaje dokładnie te same sterowniki (Aver razy 4). Nie było by pewnie problemu, gdyby nie to, źe z tymi averowskimi sterami gryzie się oprogramowanie nowego tunera :(

Pytam więc szanownych forumowiczów, jak wyrzucić z systemu stare stery tunera? Opróźnienie katalogu "Driver Cache" nic nie daje... Usunięcie sterowników z menadźera teź nie skutkuje. Wracają jak bumerang ;)

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Chylę czoła, wszystko juź gra. Faktycznie, niedopatrzyłem, źe moźna wymusić mu stery "z dysku"

Pozdrawiam i dziękuję :)
K.
Dodano
29.03.2005 18:40:57
K.:
Nie zrozumiałeś mnie.
No tak.

A moze jednak zrozumialem ?

Skoro – "system przy starcie wykrywa kartę i odrazu przypisuje jej sterowniki "starego" tunera", to co pokaza wlasciwosci urzadzenia ? Sciezke do jakich sterownikow ? Tych na plytce lezacej gdzies na biurku czy tych zainstalowanych ? Starych ?

Nie gadaj rowniez ze nic nie daje reczna aktualizacja sterownikow. Po prostu uporczywie klikasz ciagle jedno i to samo zamiast czytac co system wypisuje w pojawiajacych sie okienkach.
EL NINO
Dodano
29.03.2005 14:43:03
Nie zrozumiałeś mnie.
Po pierwsze starego urządzenia juź nie mam, więc tego nie sprawdzę w menedźerze, po drugie nie mam nic do gadania bo system przy starcie wykrywa kartę i odrazu przypisuje jej sterowniki "starego" tunera. Ręczne "aktualizowanie" sterowników nic nie daje, bowiem menadźer stwierdza, źe uźywam juź najlepszych...
K.
Dodano
29.03.2005 14:33:59
Dlaczego nie podasz karcie nowych sterow z dolaczonej do sprzetu plyty ?
Sterowniki sa pewnie w \windows\system – zobacz wlasciwosci urzadzenia w menedzerze urzadzen.
EL NINO
Dodano
29.03.2005 14:29:36
K.
Dodano:
29.03.2005 13:52:31
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1