jak wywalic poprzednia wersje Xp?
witam. mam taki problem - zainstalowalem swiezsza wersje Xp ale po tej starej "cos" zostalo i teraz przy starcie musze dokonywac wybory xpeka. ta nowa wersja jest na pozycji 2 wiec zmiany w pliku boot.ini odpadaja. mozna to jakos zmienic? ma ktos na to sposob?
Odpowiedzi: 1
Dlaczego?voytalo:ta nowa wersja jest na pozycji 2 wiec zmiany w pliku boot.ini odpadaja.
Strona 1 / 1
hmm..juz mi sie zdarzalo ze mialem takie pozostalosci po poprzednich xpkach ale byly na pozycji 2 i wtedy zmienialem sobie czas botowania w pliku boot.ini z 30 sek na 1 sek no i wogole nie widzialem tego ekraniku powitalego. oczywiscie to "cos" bylo nadal na dysku ale juz mnie to nie wkurzalo bo nie musialem niczego wybierac tylko system startowal sobie sam;) masz jakis pomysl jak zmienic tego boota zeby wybieral sobie tego windowsa z drugiej pozycji bez mojej pomocy? <br />
Wielokrotnie juz było o tym pisane, dzis ze dwa tematy.<br />Na jakich partycjach miałeś/masz te dwa systemy (stary i nowy)?<br />Pliki startowe znajdują się na pierwszej partycji więc w przypadku formatowania systemu z C gdy wczesniej postawiłeś nowy system na "dalszym" dysku trzeba będzię przywrócic pliki startowe i wyedytowac boot.ini.<br /><br />