Jak wyłączyć zintegrowaną kartę muzyczną
Mam SB AWE64 i nie mogę ją zainstalować !!!
Pewnie dla tego, źe mam włączoną zintegrowaną kartę muzyczną i dla tego jest ten problem.
Jak mam ją wyłączyć w biosie ?, mam Award Bios v4.51PG
Pewnie dla tego, źe mam włączoną zintegrowaną kartę muzyczną i dla tego jest ten problem.
Jak mam ją wyłączyć w biosie ?, mam Award Bios v4.51PG
Odpowiedzi: 10
podałem wyźej ACORP 6ZX98 VER.A2
MOBO – Motherboard, pł. główna.
A co to jest MOBO :?:
Karta muz. to:
KSS Technology ES1938/ES1941/ES1946 Solo–(E) AudioDrive PCI
A w biosie tak jak napisałem wyźej niema nic tam takiego zero opcji dotyczącej dzwięku !!!
Karta muz. to:
KSS Technology ES1938/ES1941/ES1946 Solo–(E) AudioDrive PCI
A w biosie tak jak napisałem wyźej niema nic tam takiego zero opcji dotyczącej dzwięku !!!
Martines82, na jakiej MOBO jest ta dzwiękówka.
Podaj nazwę i model to zobaczy się czy dostepny jest manual do BIOS`u tej MOBO, wtedy podamy Tobie miejsce wyłączenia.
BTW, zobacz czy nie masz takich pozycji jak :
On Board Sound,
Integral Sound itp.
Podaj nazwę i model to zobaczy się czy dostepny jest manual do BIOS`u tej MOBO, wtedy podamy Tobie miejsce wyłączenia.
BTW, zobacz czy nie masz takich pozycji jak :
On Board Sound,
Integral Sound itp.
ACORP 6ZX98 VER.A2
Ledwo co w necie znalazłem stery do niej, dzwięk chodzi ale nawet stary SB AWE 64 przy tej zintegrowanej to MONSTRUM DWIĘKU :)
Ledwo co w necie znalazłem stery do niej, dzwięk chodzi ale nawet stary SB AWE 64 przy tej zintegrowanej to MONSTRUM DWIĘKU :)
Starą jak świat :)
a jaką masz te płytke jesli łaska?
Jak bym miał instrukcje to bym nie zamieszczał tego posta! :wink: poza tym nie ma tam nic na temat AC 97 ani wogóle, źednego słowa wspólnego z dzwiękiem :(, w windowsie nie pomogło wyłączenie (usunięcie) karty muz. poza tym zaraz po instalacji systemu ten problem był mam WIN 98SE
Nie wiem czy nie napiszę wielkiej niewybaczalnej bzdury ale czy tej zintegrowanej karty muzycznej nie moźna wyłączyć w windzie po prostu kliknąć na wyłącz to urządzenie w menadźeźe urządzeń i wtedy zainstalować sb jeźeli nie da się tak to przepraszam źe po raz kolejny nie udało mi się zabłysnąć :twisted:
weź instrukcję od swojej płyty i poczytaj lub znajdz w biosie coś takiego jak AC 97 i ustaw na disable