Jak wyłączyć zintegrowaną kartę muzyczną
Mam SB AWE64 i nie mogę ją zainstalować !!!
Pewnie dla tego, źe mam włączoną zintegrowaną kartę muzyczną i dla tego jest ten problem.
Jak mam ją wyłączyć w biosie ?, mam Award Bios v4.51PG
Pewnie dla tego, źe mam włączoną zintegrowaną kartę muzyczną i dla tego jest ten problem.
Jak mam ją wyłączyć w biosie ?, mam Award Bios v4.51PG
Odpowiedzi: 20
Martines82, weź się skumaj z jakimś kumatym kolesiem niech wdadnie do Ciebie i to Tobie wyłaczy a jak nie to PC do samochodu lub pod pachę i na service to będzie najlepsze rozwiazanie z owej sytułacji.
PRÓBOWAŁEM I SIĘ NIE DA !!!!!
Nikt mi nic nie mówił wszystko co napisałem pochodzi tylko i wyłącznie od mojej osoby i prób jakich dokonywałem !!!!
I tak jak powiedziałem:
Sound Blastera nie zainstaluje bez względu na to czy mam wgrany, wyłączony lub całkowicie usunięty sterownik do karty (tej na płycie głównej)!!!
Ta zintegrowana działa, a SB nie !!!
Nikt mi nic nie mówił wszystko co napisałem pochodzi tylko i wyłącznie od mojej osoby i prób jakich dokonywałem !!!!
I tak jak powiedziałem:
Sound Blastera nie zainstaluje bez względu na to czy mam wgrany, wyłączony lub całkowicie usunięty sterownik do karty (tej na płycie głównej)!!!
Ta zintegrowana działa, a SB nie !!!
Martines82jeszcze raz spytam: próbowałeś zainstalować tą kartę obok tej zintegrowanej, czy tylko piszesz źe się nie da , bo tak Ci ktoś powiedział?
IMO karta zintegrowana czy nie jest li tylko urzdzeniem w systemie, któremu jest przydzielone przerwanie , ew. DMA i adresy.
Sam producent systemu przewidział takie opcje stosując zakładki wyboru karty do działania. Tak źe spróbowałbym IMO, a później pisał źe się nie da.
IMO karta zintegrowana czy nie jest li tylko urzdzeniem w systemie, któremu jest przydzielone przerwanie , ew. DMA i adresy.
Sam producent systemu przewidział takie opcje stosując zakładki wyboru karty do działania. Tak źe spróbowałbym IMO, a później pisał źe się nie da.
Ale to nie działa z kartami zintegrowanymi,(jak bym miał dwie PCI to co innego) w tym wypadku albo jedno albo drugie :cry:
SB AWE64 nie da się go wogule zainstalować, ciągle konflikt, źadne stery nie działają stare, z CD czy teź nowe, bo trzeba tą zintegrowaną w biosie wyłączyć !!
SB AWE64 nie da się go wogule zainstalować, ciągle konflikt, źadne stery nie działają stare, z CD czy teź nowe, bo trzeba tą zintegrowaną w biosie wyłączyć !!
Martines82:
Dopóki nie wyłączę Karty w biosie to nie zainstaluje mojego SB AWE64, który mimo swojego wieku jest 100% lepszy od tego badziewia na płycie :D
A próbowałeś?
Wszak jeśli moźna uźywać 2 kart graficzynych to i pewnie muzyczne moźna by.
Zawsze z zakładki "audio" "urz. domyślne" masz wybór jakiego urządzenia chcesz uźywać, dodatkowo zaznaczając "uźywaj tylko domyślnych urządzeń"
Martines82:
w windowsie nie pomogło wyłączenie (usunięcie) karty muz.
to wyłączyłeś czy usunąłeś?
Martines82:
w windowsie nie pomogło wyłączenie (usunięcie) karty muz.
to wyłączyłeś czy usunąłeś?
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły rozwiązania tego problemu :?:
No pewnie, źe mam zintegrowany dzwięk, mam 3 gniazda mini–jack i dzwięk działa, bo właśnie słucham MP3 :wink:
Ale chcę tą zintegrowaną wyłączyć, tylko nie wiem jak,w biosie nie ma źadnych opcji dotyczących dzięku
jak np:
OnChip PCI Device, On Board Sound, Integral Sound itp. :evil:
Dopóki nie wyłączę Karty w biosie to nie zainstaluje mojego SB AWE64, który mimo swojego wieku jest 100% lepszy od tego badziewia na płycie :D
Ale chcę tą zintegrowaną wyłączyć, tylko nie wiem jak,w biosie nie ma źadnych opcji dotyczących dzięku
jak np:
OnChip PCI Device, On Board Sound, Integral Sound itp. :evil:
Widzę źe ostre kombinacje tutaj są rozgrywane, Martines82 sprawdź z tyłu obudowy jakie masz wyjścia, jeśli znajdują się tam gniazda mini–jack
tutaj masz takie gniazdka po prawej stronie jak ich nie masz to znaczy źe twoja płyta nie ma zintgrowanego dzwięku.
tutaj masz takie gniazdka po prawej stronie jak ich nie masz to znaczy źe twoja płyta nie ma zintgrowanego dzwięku.
usiąś i popłakać! jak nie potrafisz to zanieś grata do serwisu tam ci napewno pomogą
No i Co mam robić ? :cry:
W biosie nie mam takich funkcji jak:
OnChip PCI Device, On Board Sound, Integral Sound itp.
Więc nie ma jak jej wyłączyć :evil:
A czy Twoja MOBO ma zintegrowany kontroler AudioOnChip PCI Device, On Board Sound, Integral Sound itp.
Więc nie ma jak jej wyłączyć :evil:
tzn :?:
Martines82:
No ale jeśli płyta ma zintegrowany dzwięk to przecieź jakoś moźna go wyłączyć !!!
Moźna, sposób podany masz wyźej.
A czy Twoja MOBO ma zintegrowany kontroler Audio, chyba nie.
No ale jeśli płyta ma zintegrowany dzwięk to przecieź jakoś moźna go wyłączyć !!!
No i co teraz ? :(
Sciągnełem manual do tej MOBO i niestety nie ma info na temat zintegrawanego układu dzwiękowego więc IMO ta płyta go nie posiada.
Raczej nie.
Jest tam tylko coś takiego:
On–Chip Primary PCI IDE – jest na Enable
On–Chip Secondary PCI IDE – jest na Enable
To to :?: nic innego tam nie ma :!:
On–Chip Primary PCI IDE – jest na Enable
On–Chip Secondary PCI IDE – jest na Enable
To to :?: nic innego tam nie ma :!:
A sprawdź czy masz opcję Integrated Periphials – OnChip PCI Device i czy tam nie ma dźwięku