Jak wyłączyć wiatrak w stanie uśpienia?
Zaraz po zakupie kompa, gdy włączałem stan uśpienia komp przechodził w taki stan jak gdyby był wyłączony. Ale teraz po przejściu w stan wstrzymania nadal działa mi wiatraczek.. Jest to dość irytujące.. Czy jest jakaś opcja w WinXp ew. w BIOSie, która rozwiąźe ten mały, acz upierdliwy problemik :wink: :?:
Odpowiedzi: 7
mettal:
U mnie osobiscie po przejsciu w stan wstrzymania, czy tez Hibernacji, wszystko calkowicie sie wylacza, wiatraki itp. Wyglada to tak jakby tylko listwa byla wlaczona
Właśnie o taki stan rzeczy mi chodzi, probowałem juź ustawiać w biosie wart. domyślne, ale nic to nie dało :evil:
U mnie osobiscie po przejsciu w stan wstrzymania, czy tez Hibernacji, wszystko calkowicie sie wylacza, wiatraki itp. Wyglada to tak jakby tylko listwa byla wlaczona i dochodzi zasilanie do plyty. Moze sproboj ustawis bios na wartosci domyslne
webmajsterek:
to zalezy od plyty i pod co jest ten wiatrak podpiety .
Mam płyte MSI z chipsetem VIA KT266A, AMI BIOS z 01/23/03
webmajsterek:
niektore wiatraki kresa sie non stop ( do wentylowania obudowy ) –– jak i ten od zasilacza .
no ok, ale przez początkowy okres było ok, moźliwe źe zmieniłem coś w BIOSie albo w ustawieniach systemowych.. tylko kurna CO :?:
k–rol:
Sorki chodziło mi o stan wstrzymania :oops: sprawdzalem u kumpla nie ma włączonej hibernacji a mimo to przy przejsciu w stan wstrzymania wiatrak nie pracuje..
to zalezy od plyty i pod co jest ten wiatrak podpiety .
no bo niektore wiatraki kresa sie non stop ( do wentylowania obudowy ) –– jak i ten od zasilacza .
Sorki chodziło mi o stan wstrzymania :oops: sprawdzalem u kumpla nie ma włączonej hibernacji a mimo to przy przejsciu w stan wstrzymania wiatrak nie pracuje..
k–rol:
... gdy włączałem stan uśpienia komp przechodził w taki stan jak gdyby był wyłączony. Ale teraz po przejściu w stan wstrzymania nadal działa mi wiatraczek..
Stan uspienia(rozumiem źe o hibernacji piszesz) to nie to samo co stan wstrzymania.
Hbernację – jeśli jest nieaktywna włączasz w dziale "zarządzanie energią" panelu sterowania.
k–rol:
...Ale teraz po przejściu w stan wstrzymania nadal działa mi wiatraczek...
Moźesz poprostu odłączyc manualnie wiatraczek z obudowy
Strona 1 / 1