jak wyłączyć kartę sieciową?
Mam kartę sieciową zintegrowaną z pł. gł. i jeszcze 1 starą kartę wsadzoną no i chcę wyłączyć tą zintegrowaną, jak to zrobić? Normalnie, to robię to tak, źe klikam PPM na MÓJ KOMPUTER/SPRZĘT/MENEDŻER URZĄDZEŃ i tam mi się pojawia ta karta z zółtym pytajnikiem. To robię wyłącz, albo/i odinstaluj i znika, ale jak resetnę kompa, to znów to samo :/ jak ją wyłączyć raz na zawsze?:)
Odpowiedzi: 7
Dziwne bo tez kiedys bawiłem sie w wylaczanie zintegrowanej sieciowki i oczywiscie jak probowałem odinstalowac ja to po ponownym rozruchu system ja wykrywał, źadał sterowników i tworzył nowe połaczenie w miejscach sieciowych.
W koncu wyłaczyłem ja spod prawoklika w menadzerze urzadzen albo we włąsciwosciach karty i od tego czasu sie uspokoiło.
Ale swoja droga to u mnie tez cos nie tak ze wzrokiem bo autor tematu napisał jednoznacznie ze probował tego.
Chyba czas sie do okulisty wybrać :?
W koncu wyłaczyłem ja spod prawoklika w menadzerze urzadzen albo we włąsciwosciach karty i od tego czasu sie uspokoiło.
Ale swoja droga to u mnie tez cos nie tak ze wzrokiem bo autor tematu napisał jednoznacznie ze probował tego.
Chyba czas sie do okulisty wybrać :?
Badz spod systemu w menadzerze urzadzen.
co nie ma sensu poniewaz przy kazdym restarcie urzadzenie zostanie rozpoznane od nowa dzieki PnP chyba ze PnP tez wylaczysz?
Opcja z BIOSem jest jedyna rozsadna.
co nie ma sensu poniewaz przy kazdym restarcie urzadzenie zostanie rozpoznane od nowa dzieki PnP chyba ze PnP tez wylaczysz?
Opcja z BIOSem jest jedyna rozsadna.
wyłączyłem coś tam ........ LAN na końcu było (więc chyba to to) no i mi się nie załącza na razie to, ze szuka sprzęstu itd. :) tak więc WIELKIE DZIĘI :)))))))))))))))))))))))
dzieki zaraz to sprawdzę :)
Przypuszczam źe masz BIOs Awarda. Więc uruchamiasz ponownie kompa i wciskasz Delete przy tym ekraniku gdzie jest duźy napis producenta płyty (hehe) no i później wchodzisz do zakładki Integrated Peripherals i ustawiasz siecówke na Disabled
Strona 1 / 1