Jak wyłączyc CHKDSK przy starcie kompa ??
Mam z tym problem bo przy kazdym uruchamianiu kompa uruchamia mi sie CHKDSK :/
Sprawdza na trzech poziomach i konczy i potem uruchamia sie komp normalnie, ale jak go wylacze po paru godzinach i znowu wlacze to jest to samo :/
Co zrobic zeby nie sprawdzalo mi tym programem przy kazdym uruchomieniu??
Pozdrawiam
Sprawdza na trzech poziomach i konczy i potem uruchamia sie komp normalnie, ale jak go wylacze po paru godzinach i znowu wlacze to jest to samo :/
Co zrobic zeby nie sprawdzalo mi tym programem przy kazdym uruchomieniu??
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
Jeśli chodzi o jv16 Power Tools to owszem ale uwaźam źe do rejestru jest lepszy chyba RegSupreme sam go uźywam i jest naprawdę OK nawet po zainstalowaniu świeźego windowsa i sterowników po sprawdzeniu rejestru mozna znaleść o koło 300 błędnych wpisów i co na to powiecie przecieź to jest chore aby po reinstalu systemu był juź taki bałagan w rejestrze :evil:
witam!
samo usunięcie moźliwości sprawdzania dysku nie jest źadnym rozwiązaniem, naleźałoby określić raczej co jest przyczyną(moźe coś się da wywnioskować z tego – panel sterowania/narzędzia administracyjne/podgląd zdarzeń/system lub aplikacja)domyślam się źe chkdsk błędów nie znajduje choć tego nie piszesz ...
zetknąłem się z czymś takim 2 razy tylko lub aź 2 razy:
1– raz po zainstalowaniu jav–y do opery odinstalowanie tejźe zlikwidowało problem
2–odistalowanie jakichś bibliotek wraz z programem który ich uźywał ,wpis jednak jakiś pozostał i sprawdzanie miałem przy kaźdym starcie – przy pomocy jv16 Power Tools usunąłem zbędny wpis w rejestrze i ustało więc moźe i Tobie ten niezły programik pomoźe
pozdrawiam!
samo usunięcie moźliwości sprawdzania dysku nie jest źadnym rozwiązaniem, naleźałoby określić raczej co jest przyczyną(moźe coś się da wywnioskować z tego – panel sterowania/narzędzia administracyjne/podgląd zdarzeń/system lub aplikacja)domyślam się źe chkdsk błędów nie znajduje choć tego nie piszesz ...
zetknąłem się z czymś takim 2 razy tylko lub aź 2 razy:
1– raz po zainstalowaniu jav–y do opery odinstalowanie tejźe zlikwidowało problem
2–odistalowanie jakichś bibliotek wraz z programem który ich uźywał ,wpis jednak jakiś pozostał i sprawdzanie miałem przy kaźdym starcie – przy pomocy jv16 Power Tools usunąłem zbędny wpis w rejestrze i ustało więc moźe i Tobie ten niezły programik pomoźe
pozdrawiam!
Metode pierwsza podal Bobi_robert
A to druga metoda:
1. uruchom rejestr i znajdz ul:
HKLMSystemCurrentControlSetControlSession Manager
2. zrob backup klucza
File –>export nadaj dowolna nazwe. Jesli bedziesz chcial przywrocic pierwotny stan wystarczy tupnac dwa razy na utworziny plik z rozszerzeniem .reg
3. w prawym panelu znajdz klucz:
BootExecute
4. Tupnij dwa razy i uzun zawartosc:
autocheck autochk *
Pamietaj ze jesli OS sie zawali, to przy restarcie nie bedzie sprawdzal obecnosci bledow co mozze miec negatywne skutki: od zwolnienia systemu do utraty danych.
A to druga metoda:
1. uruchom rejestr i znajdz ul:
HKLMSystemCurrentControlSetControlSession Manager
2. zrob backup klucza
File –>export nadaj dowolna nazwe. Jesli bedziesz chcial przywrocic pierwotny stan wystarczy tupnac dwa razy na utworziny plik z rozszerzeniem .reg
3. w prawym panelu znajdz klucz:
BootExecute
4. Tupnij dwa razy i uzun zawartosc:
autocheck autochk *
Pamietaj ze jesli OS sie zawali, to przy restarcie nie bedzie sprawdzal obecnosci bledow co mozze miec negatywne skutki: od zwolnienia systemu do utraty danych.
Probowałes
z konsoli odzyskiwania ??
chkdsk c: /r
z konsoli odzyskiwania ??
Strona 1 / 1