Jak wyciągnąć sterowniki kart graficznej z sp2
Witam pisze w imieniu mojego kumpla. Więc problem w tym że kumpel ma duży problem z instalacją windowsa xp z zintegrowanym sp2. Podczas instalacji systemu i ostatnim restarcie windows sie nie uruchamia tylko na monitorze pokazują się takie paski. Jestesmy pewni że jest to wina sterowników kart graficznych zawartych w sp2 i karty graficznej (radeon 9550) które chyba są ze sobą niekompatybilne.. Sadzimy tak dlatego że najpierw instalujemy czystego windowsa bez sp2, instalacja przebiega bezproblemowo, potem instalujemy sterowniki od karty graficznej, a na koncu sp2 i wszystko smiga. Ale jak zainstalujemy windows bez sp2 a tuż po instalacji sp2 i restart też te pasy. Więc mam pytanie czy nie da sie jakos wyciągnąc tych sterowników ze sp2 lub może komus już to sie przytrafiło i zna jakis inny sposób.
Odpowiedzi: 1
Przeciez sam znasz sposob:
Mozesz sprobowac inaczej - zainstaluj system z SP2, uruchom komputer w trybie awaryjnym i zainstaluj sterowniki Radeona.
bobi_20:najpierw instalujemy czystego windowsa bez sp2, instalacja przebiega bezproblemowo, potem instalujemy sterowniki od karty graficznej, a na koncu sp2 i wszystko smiga.
Mozesz sprobowac inaczej - zainstaluj system z SP2, uruchom komputer w trybie awaryjnym i zainstaluj sterowniki Radeona.
Strona 1 / 1
No dzięki za odpowiedz, naprowadziłes mnie na własciwy tor. Po zainstalowaniu windowsa i ostatnim restarcie tak jak radziłes weszłem w tryb awaryjny ale nie moglem z niego zainstalować sterowników ati bo wyskakiwał błąd że direct 8 jest nie zainstalowany. Ale zrobiłem cos innego. Mianowicie odinstalowałem w menedzeże urządzeń te sterowniki które wgrał sp2 i po restarcie wszystko już śmigało. Tak więc dzięki<br>
jest jeszcze jedna rzecz, jeżeli płyta jest na Chipset VIA należy zainstalować sterowniki do Chipsetu a następnie do karty graficznej <br>
A czy taka musi być kolejność i w czym to pomoże?<br>
karta graficzna wspópracuje z Chipsetem, a Chipsety z serii VIA muszą zostać zainstalowen przed jakimkolwiek sprzętem<br>