Jak wkurzyc sasiada...
Witam. Mam nietypowy problem, z ktorym zwracam sie do Was o pomoc :). Problem polega na tym : Mam internet w bloku, w miare szybki, chyba okolo 256 kb/s o ile sie nie myle.Jak wiadomo blokowy net polega na tym ze nie ma ograniczen w ilosci pobieranych plikow tylko jest tak ze sie dzieli lacze w zaleznosci ile osob z niego korzysta w danej chwili.U mnie niestety sasiedzi sa nadaktywni :] Rozumiem, mozna korzystac z neta..po to on jest, jednak gdy przy takiej mojej predkosci czasami czekam az wp.pl mi sie zaladuje(czekam okolo 10 min) to mnie szlag trafia. Problemem jest to ze gdy ktos w bloku sciaga cos z p2p to u innej osoby juz net tnie....(frustruje mnie to ze admin zabrania sciagania w dzien– tylko po 10 w nocy, ale to juz druga sprawa).A wiec mam kilku sasiadow, ktorzy mnie wkurzaja swoim zachowaniem(sciagaja w dzien–dziwi mnie tez to ze neta tak tnie jak ktos sciaga)Jak dopiec takim wrednym sasiadom ? Jak juz sie wkurze i wlacze p2p to mi sie marnie pobiera bo inny za przeproszeniem down sciaga cos...Wiem ze w moim bloku nest jest podatny na medal of honor :>, wiec gdy wiem ze ktos cos sciaga to wlanczam medala i komus neta blokuje tym sposobem :] niestety niezawsze jest to skuteczne :/. Wiec mam do was prosbe jak temu zaradzic ? znacie jakies programy lub gry, ktore chodzac przez neta rzna lacze ]:> ? a moze odciac kolesiowi kabel od neta :P lub wysadzic mu kompa ?:P...pozdrawiam :D
Odpowiedzi: 1
skoro piszesz ze admin zabrania sciagania przed 22, a ktos ciagnie, to chyba nalezy isc do admina z ta sprawa ? druga sprawa, ze kazdy ma takie samo prawo do tego lacza, wiec moze robic co chce i kiedy, skoro nie umowiliscie kto i kiedy to nie dziw sie ze jest jak jest. Taki sam topic moze zalozyc twoj sasiadz :wink:
Strona 1 / 1