jak wgrać nowy firmware do siemensa c65
Mam kilka pytań odnośnie tego telefonu. Nie chciałbym go schrzanić więc najpierw chce sie wypytać ludzi znających sie na komórkach.
Mój telefon to siemens c65 kupiony w niemieckim komisie. Ma on wgrany soft sieci Vodafone przez co w polskich sieciach nie ma on 100% sprawności i nie wszystkie opcje działają. Chcę wgrać do niego nowy firmware po polsku (ten co mam jest po angielsku). Podam dane, które byćmoźe pomogą wam zaproponowaniu mi jaki firmware mam wgrać. Informacje pozyskałem poprzez wstukanie z klawiatury kombinacji *#06# , automatycznie wyświetlił mi sie numer IMEI, Później wcisnąłem przycisk i wyświetliły mi sie takie informacje:
Product (Produkt):
C6V
SW–Version (wesja oprogramowania):
15
Variant (Wariant):
B 102
Myślę źe te informacje są najistotniejsze więc reszty nie wypisuje.
Czekam na wasze Propozycje i proszę aby tłumaczyc wszystko jak dla laika, bo jestem ciemny jesli chodzi o telefony.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Damian
Mój telefon to siemens c65 kupiony w niemieckim komisie. Ma on wgrany soft sieci Vodafone przez co w polskich sieciach nie ma on 100% sprawności i nie wszystkie opcje działają. Chcę wgrać do niego nowy firmware po polsku (ten co mam jest po angielsku). Podam dane, które byćmoźe pomogą wam zaproponowaniu mi jaki firmware mam wgrać. Informacje pozyskałem poprzez wstukanie z klawiatury kombinacji *#06# , automatycznie wyświetlił mi sie numer IMEI, Później wcisnąłem przycisk i wyświetliły mi sie takie informacje:
Product (Produkt):
C6V
SW–Version (wesja oprogramowania):
15
Variant (Wariant):
B 102
Myślę źe te informacje są najistotniejsze więc reszty nie wypisuje.
Czekam na wasze Propozycje i proszę aby tłumaczyc wszystko jak dla laika, bo jestem ciemny jesli chodzi o telefony.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Damian
Odpowiedzi: 2
Mam kabel USB do telefonu, tylko problemem jest skąd wziąć oprogramowanie do wgrania firmware'u oraz sam firmware. Byłem na stronie siemensa i stamtąd nie da rady pobrać firmware'u do mojego fonu. Wybieram potrzbne informacje i plik nie pobiera sie. Nie wiem co mam zrobić.
Po pierwsze z tego co sie orientuje musisz posiadac kabel serwisowy do tego telefonu, druga sprawa to soft do jego wgrania na telefon, jest to z regoly specjalistyczne oprogramowanie i nie myl tego z aplikacjami do wgrywania dzwonkow i tapet. No i oczywiscie musisz posiada oprogramowanie dla twojego telefonu w j.polskim.