jak w xp wylaczyc klawisz power na klawie?
witam! jak w temacie chce wylaczyc klawisz power na klawie bo czasem niechcacy gasze sobie kompa... szukalem info ale nic nie znalazlem... jest jakis klucz w rejestrze za to odpowiedzialny? jak to cholerstwo wylaczyc? ps. nie korzystam z zadnego oprogramowania do klawy ..
z gory dzieki za pomoc:)
z gory dzieki za pomoc:)
Odpowiedzi: 8
:D
gigoro:
Ale wydaje mi sie, ze teraz malo kto uzywa tego przycisku na obudowie do wylaczania kompa. ;)
Ja uzywam. Znacznie latwiej i szybciej niz klikac Start –> wylacz komputer –> wylacz.
Chance:
gigoro:
Prawokolik na pulpicie –> właściwości –> wygaszacz ekranu –> zasilanie –> zaawansowane –> "kiedy w komputerze zostanie naciśnięty przycisk zasilania" i tam sobie zmien co Ci odpowiada.
Tyle, ze wtedy konfigurujesz tez glowny przycisk power na obudowie...
Nie ma chyba funkcji w systemie, ktora konfigurowalaby sam klawisz na klawiaturze
Ale wydaje mi sie, ze teraz malo kto uzywa tego przycisku na obudowie do wylaczania kompa. ;)
gigoro:
Prawokolik na pulpicie –> właściwości –> wygaszacz ekranu –> zasilanie –> zaawansowane –> "kiedy w komputerze zostanie naciśnięty przycisk zasilania" i tam sobie zmien co Ci odpowiada.
Tyle, ze wtedy konfigurujesz tez glowny przycisk power na obudowie...
Nie ma chyba funkcji w systemie, ktora konfigurowalaby sam klawisz na klawiaturze
E po co tak – ja se "gumkę" spod klawisza wyjołem i mam problem z głowy :mrgreen:
gigoro:
Prawokolik na pulpicie –> właściwości –> wygaszacz ekranu –> zasilanie –> zaawansowane –> "kiedy w komputerze zostanie naciśnięty przycisk zasilania" i tam sobie zmien co Ci odpowiada. Powinno być ok.
dzieki gigoro! heh nie spodziewalem sie ze to moze sie tu znajdowac :wink: pozdro
Prawokolik na pulpicie –> właściwości –> wygaszacz ekranu –> zasilanie –> zaawansowane –> "kiedy w komputerze zostanie naciśnięty przycisk zasilania" i tam sobie zmien co Ci odpowiada. Powinno być ok.
ustawienia znajdziesz w BIOSie. Dokladna lokalizacja zalezy od producenta BIOS
Strona 1 / 1