Jak w ms–dosie wejsc na cd z dyskietki
Witam, jak zrobic dyskietke systemowa zeby mozna było z niej wejsc na cd–rom?
Odpowiedzi: 20
adik, jak pamiętam to upomnienie juz dostałeś, a to będzie juz drugim w przeciągu 12 godzin.
Moze zamiast w zycie wcielac zasadę "Moja racja jest racja najmojsza" zacznie się owocna dyskusja bez pierdzielenia i wykropkowanych podtekstów.
Mowie to w tym momencie do obu panów, źeby nie było, ze stronniczy jestem.
Nie będe się w tym momencie cackać i następne OTy do kosza pofruną.
Moze zamiast w zycie wcielac zasadę "Moja racja jest racja najmojsza" zacznie się owocna dyskusja bez pierdzielenia i wykropkowanych podtekstów.
Mowie to w tym momencie do obu panów, źeby nie było, ze stronniczy jestem.
Nie będe się w tym momencie cackać i następne OTy do kosza pofruną.
gusioo:
viod topic –> close('EOT')
no tak...
odpowiedzi na moje pytanie juz nie udzieliłes... Ale w sumie masz racje zamknijcie ten topic...
viod topic –> close('EOT')
czyz ja pierwszy na tym forum wspomniałem o tej zasadzie i ją zastosowałem w celu nie zaśmiecania juź tematu bezskuteczną kłótnią :?:
adik154:
nie no jak tylko chcecie to ok...moze byś wreszcie coś zrobił i mu napisał dokładny opis co i jak w kaźdym przypadku
rozumiem ze nie na miejscu :?: :?:
Raczej to:
adik154:
Ja juź mam dość rozmowy z tobą i w myśl zasady g... sie ustępuje, odpuszczam
nie no jak tylko chcecie to ok...
moze byś wreszcie coś zrobił i mu napisał dokładny opis co i jak w kaźdym przypadku
adik154:
zamiast wymądrzać sie i podawać coraz to nowe przykłady moze byś wreszcie coś zrobił i mu napisał dokładny opis co i jak w kaźdym przypadku :twisted: :!:
Znowu trza Cie upomnieć ? Nie potrafisz zrozumieć i zapamiętać ?
Wyluzuj trochę, bo coś czuję, źe wakacje sie szykują.
zamiast wymądrzać sie i podawać coraz to nowe przykłady moze byś wreszcie coś zrobił i mu napisał dokładny opis co i jak w kaźdym przypadku :twisted: :!:
adik154:
z\czyli jak ktoś tworzy dyskietke startową w windowsie to ramdisku ta dyskietka nie tworzy :shock: :shock:
1. Nie we wszystkich Windowsach.
2. Nigdzie nie napisałeś, źe w ten właśnie sposób ma sobie utworzyć dyskietkę.
3. Odklejając się od ramdisku – wystarczy, źe partycje (lub partycja) będą w NTFS sformatowane to w łeb bierze Twoja "zasada" ...
z\czyli jak ktoś tworzy dyskietke startową w windowsie to ramdisku ta dyskietka nie tworzy :shock: :shock: a musze ci powiedzieć źe wiekszość uzytkowników własnie w taki sposób tworzy dyskietki startowe, wiec nie wiem po co mieszasz...
wiem ze są 3
na wypadek gdybyś myślał ze nie zauwaźyłem
wiem ze są 3
Windows 98 Custom, No Ramdrive | Alt1 | Alt2 | Alt3
Windows 98 SE Custom, No Ramdrive | Alt1 | Alt2 | Alt3
Windows Me Custom, No Ramdrive | Alt1 | Alt2 | Alt3
na wypadek gdybyś myślał ze nie zauwaźyłem
adik154:
Żółty:
czterech_:
prosta, tworzy się wszak jeszcze mały ramdrive, który zaklepuje następną po dyskach literkę, a dopiero potem wskakuje cd rom.
Pod jednym warunkiem,źe ten ramdisk się tworzy – bo nie kaźda dyskietka startowa od razu tworzy ramdisk. A jeźeli mowa o jakiejkolwiek zasadzie to chyba o takiej, źe przydzielana jest pierwsza wolna literka (o ile przy mscdex.exe nie podano inaczej).
no nie wiem z kąd ty takie wiadomosci masz bo ja swoje czerpie z praktyki z dyskietką startową WIN 98 i WIN ME... a swoje źadko stosowane madrości ( i przypadki skrajnie spotykane) źółty moźesz nie wypowiadać w celu podwaźenia tego co jest faktem.
Jeźeli takie są Twoje wiadomości to .... przykro mi.
PS. Tych "skrajnie spotykanych" przypadków jest na stronie, której adres podałeś trzy.
np tą http://www.troyedwards.com/downloads/BootDisks/boot98.exe
wozniak:
ja robiłem dyskietke przez format.To ktora pobrac?
Format zostawia pustą dyskietkę. Musisz utworzyć na niej bootowalny dysk startowy.
ja robiłem dyskietke przez format.To ktora pobrac?
hmmm a którą dyskietke sobie ściągnołęś??
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm tu masz dyskietki do pobrania...
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm tu masz dyskietki do pobrania...
Zacznijmy od tego ze jak wloze dyskietke to nie mam wyboru czy z CD czy bez.
Zacznijmy od tego ze jak wloze dyskietke to nie mam wyboru czy z CD czy bez.
Żółty:
czterech_:
prosta, tworzy się wszak jeszcze mały ramdrive, który zaklepuje następną po dyskach literkę, a dopiero potem wskakuje cd rom.
Pod jednym warunkiem,źe ten ramdisk się tworzy – bo nie kaźda dyskietka startowa od razu tworzy ramdisk. A jeźeli mowa o jakiejkolwiek zasadzie to chyba o takiej, źe przydzielana jest pierwsza wolna literka (o ile przy mscdex.exe nie podano inaczej).
no nie wiem z kąd ty takie wiadomosci masz bo ja swoje czerpie z praktyki z dyskietką startową WIN 98 i WIN ME... a swoje źadko stosowane madrości ( i przypadki skrajnie spotykane) źółty moźesz nie wypowiadać w celu podwaźenia tego co jest faktem.
czterech_: