Jak uwidocznić zainstalowany program w panelu "Dodaj usuń programy"

HELP!

Niechcący usunąłem wpis w panelu dodaj usuń programy(za pomocą programu Advanced Uninstaler 4, 0 SE)

dotyczący Norton Internet Security.Program jest nieruszony(działa bez zarzutu) ale nie ma go w spisie w panelu "Dodaj Usuń Programy"

Rownież w innych programach narzędziowych mających podobny modoł,dodaj usuń program, tego progrmu nie ma.Nie wiem teraz jak ja go odinstaluje.(program nie ma własnego deinstalatora ktory by można uruchomić).

Odpowiedzi: 2

zbysio:

Nie wiem teraz jak ja go odinstaluje.(program nie ma własnego deinstalatora ktory by można uruchomić).

1. Skorzystaj z Przywracania systemu
lub
2. Otworz edytor rejestru i zaladuj galaz z kopii pliku software, znajdziesz go w X:\WINDOWS\repair lub X:\System Volume Information i odczytaj zapis z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall. Jak znajdziesz to wyeksportuj ten klucz i zwolnij galaz. A teraz wprowadz wyeksportowany  klucz/zapis do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
lub
3. Zainstaluj jeszcze raz Norton Internet Security, a pozycja pokaze Ci sie w Okienku dodaj/usun 

Piotr P.
Dodano
21.08.2006 11:04:03
  • zbysio 21.08.2006 13:46:54

<p>Dzięki za podpowiedź.Może skorzystam z jakiegoś sposobu(ta pierwsza rada nie dla mnie</p><p>bo zbyt trudna,ale sobie wydrukowałem) reinstalka jak najbardziej wchodzi w grę bo przesiadam się na NIS 2006.</p><p>Og&oacute;lnie sprawa nie jest zbyt pilna bo program chodzi bez zarzutu.(tylko tego wpisu brak)</p><p>A tak nawiasem m&oacute;wiąc z tym Symantekiem trzeba być ostrożny bo jak się coś źle odinstaluje to są kłopoty z ponowną instalacją lub poprawnym działaniem ponownie zainstalowanego programu np.nie chcą się instalować aktualizacje baz danych itp.</p><p>Og&oacute;lnie program nie jest zły tylko strasznie się wkręca w system.&nbsp;</p>

A czy przypadkiem uruchamiając instalator Nortona,nie pokarze się okno w którym program zapyta się czy : chcesz naprawić,czy usunąć aplikacje??Coś mi się zdaje że tak właśnie będzie,lecz pewności nie mam :)
gajowy
Dodano
21.08.2006 00:52:55
  • zbysio 21.08.2006 01:05:11

<p>Myślałem o tym rozwiązaniu ale jeszcze go nie probowałem.</p><p>Sądziłem że jest jakiś sposob na to poprzez modyfikację czegoś w rejestrze i programik znowu się pojawi.(czytałem gdzieś o takim problemie ale zupełnie nie pamiętam gdzie)</p><p>Ale jak nie będę miał innego wyjścia(a będę musiał odinstalować NIS) to z tej rady skorzystam bo tam opcja &quot;odinstaluj program&quot; jest jedną z opcji na płycie instalacyjnej.<br /></p>

zbysio
Dodano:
21.08.2006 00:44:07
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1