Jak utworzyć nieprzydielone miejsce ?
Mam taki problem ze mam duży dysk niedawno kupiony i chciałem podzielić go na partycje w zakładce zarządzanie dyskami, ale mam cały obszar na dysku widnieje jako partycja podstawowa (taki granatowy kolor), a chciałbym dodac troche obszaru nieprzydzielonego jak to zrobić ? W necie nic o tym nie ma, szukam już troche i nic. Dzięki.
Odpowiedzi: 2
Dobrze, ale czy istnieje możliwość zrobienia tego pod windowsem (xp)? Wiem, że różne programy są do partycjonowania, ale chciałbym się dowiedzieć czy pod windowsem można to osiągnąć (dodać nieprzydzielone miejsce w systemie zarządzania dyskami ? ) . Dzięki za odpowiedziedź.
[quote=pako86]Mam taki problem ze mam duży dysk niedawno kupiony i chciałem podzielić go na partycje w zakładce zarządzanie dyskami, ale mam cały obszar na dysku widnieje jako partycja podstawowa (taki granatowy kolor), a chciałbym dodac troche obszaru nieprzydzielonego jak to zrobić ? W necie nic o tym nie ma, szukam już troche i nic. Dzięki.[/quote]
To że nie znalazłeś tego to nie świadczy o tym że tego nie ma w necie... (W necie wszystko znajdziesz!!!)
A propos twojego problemu.....
Istnieje wiele różnych programów do zarządzania dyskami (Partycjami)
A jeśli nie to polecam zainstalować jeszcze raz system i podczas instalacji stworzyć nowa partycje..
Ja osobiście używałem [url=http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1738&GParted+0.3.913]tego[/url]
Strona 1 / 1
[quote=pako86]Dobrze, ale czy istnieje możliwość zrobienia tego pod windowsem (xp)? Wiem, że różne programy są do partycjonowania, ale chciałbym się dowiedzieć czy pod windowsem można to osiągnąć (dodać nieprzydzielone miejsce w systemie zarządzania dyskami ? ) . Dzięki za odpowiedziedź. [/quote] Jeśli szukałeś i nie znalazłeś to widocznie nie ma..... Jeśli na dysku masz jedna partycje na której masz Winde postawioną to nic z tym nie zrobisz z poziomu Windowsa...(chyba ze jakiś program....):-k Najprościej zrobić to tym programem co podałem w linku.....