jak usunać"mało miejsca na dysku"
witam, chcaiłem sie dowiedziec czy da rady usnać te ionki przy starcie systemu na dole po prawej stronie co wyskauja"mało miejsca na dysku"??szukałem na forum ale nie znalazłem nic
pozdro
pozdro
Odpowiedzi: 3
Karolek:
:arrow: cinekgorlice:
Piszesz:witam, chcaiłem sie dowiedziec czy da rady usnać te ionki przy starcie systemu na dole po prawej stronie co wyskauja"mało miejsca na dysku"??
Więcej samoinicjatywy.
Jeśli system pokazuje taką informację to powinna być to wskazówka dla Ciebie, źe ilość wolnego miejca na danej partycji spadła do mimimum. Jeśli chcesz jednak wyłączyć informowanie systemu o małej ilości miejca na dysku musisz zmodyfikować jeden z kluczy rejestru.
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Explorer – znajduje się tam wartość "NoLowDiskSpaceChecks" której wartość zmieniasz na "0".
E...tam wartosc zmieniasz na JEDEN = 1!!!
:arrow: cinekgorlice:
Piszesz:
Więcej samoinicjatywy.
Jeśli system pokazuje taką informację to powinna być to wskazówka dla Ciebie, źe ilość wolnego miejca na danej partycji spadła do mimimum. Jeśli chcesz jednak wyłączyć informowanie systemu o małej ilości miejca na dysku musisz zmodyfikować jeden z kluczy rejestru.
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Explorer – znajduje się tam wartość "NoLowDiskSpaceChecks" której wartość zmieniasz na "0".
Piszesz:
witam, chcaiłem sie dowiedziec czy da rady usnać te ionki przy starcie systemu na dole po prawej stronie co wyskauja"mało miejsca na dysku"??
Więcej samoinicjatywy.
Słabo szukałeś bo było pare razy, jako słowo kluczowe do szukajki wpisz: "mało miejsca na dysku" albo "NoLowDiskSpaceChecks"
Strona 1 / 1