Jak usunąć rozszerzenie – lnk
WITAM WSZYSTKICH !
Powiedzcie proszę co muszę pozmieniać i gdzie, aby usunąć rozszerzenie "lnk" z opisów pod ikonami skrótów na pulpicie. Np.: "Dysk C.lnk".
Powiedzcie proszę co muszę pozmieniać i gdzie, aby usunąć rozszerzenie "lnk" z opisów pod ikonami skrótów na pulpicie. Np.: "Dysk C.lnk".
Odpowiedzi: 7
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI
I dobrze myślałes bo standardowo (w XP, a w starszych nie wiem) czyli bez edycji rejestru nawet po odptaszeniu ukrywania rozszerzeń... w opcjach folderów, to rozszerzenie jest ukryte.
Waldek – Pytasz czemu ?? A ktoź to wie.
Było... nie ma.
Było... nie ma.
I dobrze myślałes bo standardowo (w XP, a w starszych nie wiem) czyli bez edycji rejestru nawet po odptaszeniu ukrywania rozszerzeń... w opcjach folderów, to rozszerzenie jest ukryte.
Było... nie ma.
Było... nie ma.
EL NINO:
Nic sie nie dzieje. To domyslne ustawienie systemu.waldek_itc:
Dlaczego tak się dzieje, co było przyczyną mojego problemu ??
Myślałem źe domyślnym ustawieniem systemu jest ukrywanie rozwszerzeń .lnk ....
Nic sie nie dzieje. To domyslne ustawienie systemu.waldek_itc:
Wielkie dzięki za pomoc
"Wchodzisz w narzędzia ,opcje folderów zakładka widok i zaznaczasz ukryj rozszeźenia plików znanych typów." – niestety, w ustawieniach miałem zaznaczone.
Dopiero edycja rejestru i dodanie nowego ciągu i jego wartości przyniosła oczekiwany efekt.
"Wchodzisz w narzędzia ,opcje folderów zakładka widok i zaznaczasz ukryj rozszeźenia plików znanych typów." – niestety, w ustawieniach miałem zaznaczone.
Dopiero edycja rejestru i dodanie nowego ciągu i jego wartości przyniosła oczekiwany efekt.
Jak zwykle rejestr w ruch.
Start >> Uruchom >> regedit
Klucz HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile
Wartosc ciągu NeverShowExt, wartosc 1.
Start >> Uruchom >> regedit
Klucz HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile
Wartosc ciągu NeverShowExt, wartosc 1.
Strona 1 / 1