jak usunąć komendy?

Witam.mam xp prof. i chcialbym usunąc komendy jakie wpisywalem w URUCHOM.Jak najszybciej mozna to usunąć zeby nie bylo sladu po zadnym wpisie polecenia.dziekuje za pomoc.pozdrawiam

Odpowiedzi: 11

Dzieki, kolejny raz forum CXP okazalo sie pomocne. Poszukalem jeszcze na Goglach. Chodzi o ClearRecentDocsOnExit ktory odpowiada tez za czyszczenie historii Uruchom i wpisanych URL.
http://windowsxp.mvps.org/runmru.htm
Xeophyte
Dodano
10.01.2006 13:06:00
równieź jak usuniesz Historie bedzie taki sam rezultat
kamaa
Dodano
10.01.2006 12:21:23
Bobi:
A robiłęś cos w tym względzie, zeby nie zapamiętywał?

Zdaje sie, ze kiedys uzylem do tego jakiegos programu typu tweak ale juz nie pamietam jakiego. Myslalem, ze skoro taki soft polega na modyfikacji rejestru to da sie to odworcic recznie jak np za pomoca TweakUI. No ale jak juz pisalem odznaczenie tej opcji w TUI nie dziala.

Bobi:
Ikonkę TweakUI z panelu sterowania – jeśli o to chodzi – usuniesz pozbywając się pliku tweakui.cpl z /system32 lub modyfikując rejestr w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\don't load, było o tym na forum.

Dzieki za odp.
Xeophyte
Dodano
09.01.2006 15:30:19
A robiłęś cos w tym względzie, zeby nie zapamiętywał?

Ikonkę TweakUI z panelu sterowania – jeśli o to chodzi – usuniesz pozbywając się pliku tweakui.cpl z /system32 lub modyfikując rejestr w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\don't load, było o tym na forum.
Bobi
Dodano
08.01.2006 16:33:04
Wszyscy pisza jak usunac polecenia uruchom a jak je przywrocic tak zeby nie kasowaly sie po restarcie?
Niby w TweakUI jest opcja usuwania polecen przy logowaniu ale odznaczenie tej opcji nie dziala czyli polecenia wciaz sie usuwaja.
Btw, jak usunac aplet TweakUI? Moge usunac tylko wpis w Dodaj/Usun.
Xeophyte
Dodano
08.01.2006 16:23:06
dzięki wszystkim za pomoc. Problem rozwiązałem metodą ERRORA 5 czyli po wyczyszczeniu wpisów w podkluczu RunMRU odebrałem systemowi uprawnienia do niego i teraz mam cały czas czysto w polu "Uruchom".
Endrju
Dodano
23.08.2005 18:20:20
Bobi:
Tworzysz sobie plik *.reg o treści:

Windows Registry Editor Version 5.00

[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU]

Pozniej plik *.bat o treści:
regedit /s "ścieźka_do_pliku\nazwa_pliku.reg"

Plik *.bat wrzucasz do autostartu.

W sumie obyło by się bez tego bata, ale wtedy kazdorazowo musiałbyś potwierdzac usunięcie klucza z rejestru, przełącznik /s to automatyzuje.

a nie lepiej sam plik bat?? :

echo on
echo T | reg delete HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU

:)
MetaVirus
Dodano
23.08.2005 16:32:30
Tworzysz sobie plik *.reg o treści:

Windows Registry Editor Version 5.00

[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU]

Pozniej plik *.bat o treści:
regedit /s "ścieźka_do_pliku\nazwa_pliku.reg"

Plik *.bat wrzucasz do autostartu.

W sumie obyło by się bez tego bata, ale wtedy kazdorazowo musiałbyś potwierdzac usunięcie klucza z rejestru, przełącznik /s to automatyzuje.
Bobi
Dodano
23.08.2005 16:27:40
moźesz wejść w uprawnienia tego klucza i odmówić dostęp SYSTEMowi i wszystkim innym uźytkownikom i grupom uźytkowników (chyba pomoźe)

Tak wogóle to wydaje mi się źe coś o tym niedawno na forum było – poszukaj np. lista uruchom
MetaVirus
Dodano
23.08.2005 16:25:33
A jak całkowicie pozbyć się klucza RunMRU z rejestru, aźeby po restarcie lub po pierwszym skorzystaniu z polecenia uruchom nie tworzył się na nowo?
Endrju
Dodano
23.08.2005 16:13:51
HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Explorer\RunMRU\
EL NINO
Dodano
08.05.2005 22:42:59
kolo
Dodano:
08.05.2005 22:37:12
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1