jak usunac folder??
siema
mam problem z usunieciem folderu. Folder jest pusty, gdy probuje go usunac pisze: Nie moźna usunąć plik: Nie moźna odczytać z pliku lub z dysku źródłowego. Czytalem inne podobne tematy ale sposoby tam podane nie dawaly skutku. co zrobic??
mam Win XP SP2
mam problem z usunieciem folderu. Folder jest pusty, gdy probuje go usunac pisze: Nie moźna usunąć plik: Nie moźna odczytać z pliku lub z dysku źródłowego. Czytalem inne podobne tematy ale sposoby tam podane nie dawaly skutku. co zrobic??
mam Win XP SP2
Odpowiedzi: 15
chkdsk robilem, dir –> znajduje go
jak bede robil formata to go usunie a narazie niech bedzie
wielkie dzieki wszystkim za pomoc :)
jak bede robil formata to go usunie a narazie niech bedzie
wielkie dzieki wszystkim za pomoc :)
Czyli jest, ale jakby go nie było.
Próbowałeś uruchomić chkdsk z poziomu konsoli odzyskiwania z przełącznikami /p /r ?
Usuń katalog o identycznej nazwie który utworzyłeś i sprawdz czy przy pomocy komendy dir widac, ale ten felerny katalog na pulpicie.
Moźe zastosowanie zamiennika w postaci gwiazdki * coś pomoźe. Pierwsza litera nazwy folderu (u) + gwiazka – u*
RMDIR /S u*
PS: Wszystko wskazuje na jakieś słabe sektory na dysku, błędy.
Sprawdz dysk jakimiś zewnetrzynymi narzedziami w poszukiwaniu błędów.
Próbowałeś uruchomić chkdsk z poziomu konsoli odzyskiwania z przełącznikami /p /r ?
Usuń katalog o identycznej nazwie który utworzyłeś i sprawdz czy przy pomocy komendy dir widac, ale ten felerny katalog na pulpicie.
Moźe zastosowanie zamiennika w postaci gwiazdki * coś pomoźe. Pierwsza litera nazwy folderu (u) + gwiazka – u*
RMDIR /S u*
PS: Wszystko wskazuje na jakieś słabe sektory na dysku, błędy.
Sprawdz dysk jakimiś zewnetrzynymi narzedziami w poszukiwaniu błędów.
pisze ze nie moze znalezc okreslonego pliku :/
a co zauwazylem to moge obok niego utworzyc folder o tej samej nazwie :shock:
a co zauwazylem to moge obok niego utworzyc folder o tej samej nazwie :shock:
toma8888:
w awaryjnym nie poszło
Seeker –> moglbys to wytlumaczyc?? wiem jak tego uzyc ale czy to jest bezpieczne i nie usunie mi niczego innego??
To jest to samo polecenie które Bobi podaje w linku RMDIR=RD z tym tylko źe bez skróconych nazw z tyldą i musi kurna działać (sic!)
tak znajduje sie na pulpicie, zastosowalem przelacznik x, nazywa sie untitled
Dobra, gdybać nie będe ale czy plik znajduje sie na pulpicie ?
Zastosowałeś komende dir z przełacznikiem X ?
Jaką nazwe ma ten katalog ?
Zastosowałeś komende dir z przełacznikiem X ?
Jaką nazwe ma ten katalog ?
narazie musze leciec pozniej zagladne, mam nadzieje ze znajde odpowiedz
Moze głupie pytanie zadam, ale chyba zmieniłeś wszystkie zmienne nazwy na swoje ?
Nazwa katalogu, sciezka do niego.
Podaj jak to u Ciebie wyglada.
Update: Widze ze sie screen pojawił, machnąłeś sie wpisujac komende
Nazwa katalogu, sciezka do niego.
Podaj jak to u Ciebie wyglada.
Update: Widze ze sie screen pojawił, machnąłeś sie wpisujac komende
Bobi –> zrobilem tak jak napisales i pisze ze nie moze znaleźć okreslonego pliku
Tematów sporo, oto jeden z nich:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37129
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37129
w awaryjnym nie poszło
Seeker –> moglbys to wytlumaczyc?? wiem jak tego uzyc ale czy to jest bezpieczne i nie usunie mi niczego innego??
toma8888:
probowalem usunac go z wiersza CMD, skanowalem ad–aware, robilem chkds
rd /q /s usuwa drzewo folderów z linii poleceń
a w awaryjnym prubowałeś?
probowalem usunac go z wiersza CMD, skanowalem ad–aware, robilem chkds
toma8888:
siema
mam Win XP SP2
A jakich sposobów uźyłeś? –moźna wiedzieć?
Strona 1 / 1