Jak ukryć program?
Jak ukryć program aby go nie było na liscie Dodaj/Usuń w Menu Start w pasku szybkiego uruchamiania
Odpowiedzi: 6
ja tam nie wierzę źadnym reg–szitom bo nigdy nie wiadomo, co spotka cię następnego dnia przy bootowaniu...nic nie zastąpi inteligencji i głupoty człowieka :)
PS. w źadne backupy nie chce mi sie bawic...
PS. w źadne backupy nie chce mi sie bawic...
Pompka:
Zainstalowany soft widoczny w menu start/Programy jest w
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MenuOrder\StartMenu\&Program
Ja tam mam pusty folder jeno, choc programow duzo w menu start.
RegCleaner jest dobry – bo usuniete wpisy z D/UP mozna pozniej przywrocic z backupu, jesli w jakims celu beda znow potrzebne.
Z Menu Start nalepiej usuwac prawoklikiem jak to Bobi napisal... :P
Które niepotrzebne ?Seba1988:
:)
W Dodaj/usun moźna ukryć dodając ciąg "hide" w odpowiednim pliku – tym samym w którym usuwa się "hide" aby odinstalować np. messengera.
Zainstalowany soft widoczny w menu start/Programy jest w
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MenuOrder\StartMenu\&Program
Seba1988:
moze równie dobrze usunać to przez Reg Clenera jak, sie bioisz grzebac w rejetrze :)
Pod warunkiem, źe przy klikaniu uźytkownik nie popełni omyłki i zamiast na "usuń" nie kliknie na "odinstaluj" :)
moze równie dobrze usunać to przez Reg Clenera jak, sie bioisz grzebac w rejetrze :)
Co do dodaj/usun to wpisy tak zamieszczone znajduja sie w rejestrze w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall, stamtad usuwasz podklucz z nazwa programu.
Z paska szybkiego uruchamiania skrót wywalisz spod prawoklika
Z paska szybkiego uruchamiania skrót wywalisz spod prawoklika
Strona 1 / 1