jak uaktynić sieciówkę
Witam,
mam problem z sieciówką – w tray'u cały czas jest komunikat "kabel sieciowy jest odłączony" i na switch'u link nie świeci się bo teź niby czemu. Wszystko teoretycznie się zgadza poza penymi sprawami:
Kabel jest podłączony i jest sprawny na 100% bo ten sam komp ale pod linuxem uaktywnia sobie interfejs i net chodzi jak złoto.
Najprawdopodobniej linux przy zamykaniu wyłącza sieciówkę a XP jej nie uaktywnia.
Jak natomiast mogę to zrobić "z palca"? Co zmienić i gdzie w ustawieniach aby XP przy starcie uaktywniał sieciówkę.
Przekładanie kart do innego slotu odpada (zintegrowana),
wyłączanie i włączenie w biosie odpada (brak takiej opcji, bardzo ubogi bios),
P.S. wszystko było OK do chwili zainstalowania linux'a
mam problem z sieciówką – w tray'u cały czas jest komunikat "kabel sieciowy jest odłączony" i na switch'u link nie świeci się bo teź niby czemu. Wszystko teoretycznie się zgadza poza penymi sprawami:
Kabel jest podłączony i jest sprawny na 100% bo ten sam komp ale pod linuxem uaktywnia sobie interfejs i net chodzi jak złoto.
Najprawdopodobniej linux przy zamykaniu wyłącza sieciówkę a XP jej nie uaktywnia.
Jak natomiast mogę to zrobić "z palca"? Co zmienić i gdzie w ustawieniach aby XP przy starcie uaktywniał sieciówkę.
Przekładanie kart do innego slotu odpada (zintegrowana),
wyłączanie i włączenie w biosie odpada (brak takiej opcji, bardzo ubogi bios),
P.S. wszystko było OK do chwili zainstalowania linux'a
Odpowiedzi: 1
OK, przenoszę się na właściwy.
P.S. miałeś rację nie w tym tkwi problem
P.S. miałeś rację nie w tym tkwi problem
Strona 1 / 1