jak to zrobić???
Witam
Mam dosyc mały problem bo kupiłem sobie głosniki Manta home Theater dydtem 5.1 oczywiscie podłączyłem i grają:D.....ale jakos nie czuje dzwięku przestrzennego czy 3d dokładnie to nie wiem jak to sie fachowo nazywa........ dodam ze mam Sund Blaster Live z aktualnymi sterownikami......... pomóźcie co mam zrobić zebym czuł te 5 głosników jak naleźy.........dodam ze w jakims tam surround mixer'ze cretiva mam ustawienia dobre......
Mam dosyc mały problem bo kupiłem sobie głosniki Manta home Theater dydtem 5.1 oczywiscie podłączyłem i grają:D.....ale jakos nie czuje dzwięku przestrzennego czy 3d dokładnie to nie wiem jak to sie fachowo nazywa........ dodam ze mam Sund Blaster Live z aktualnymi sterownikami......... pomóźcie co mam zrobić zebym czuł te 5 głosników jak naleźy.........dodam ze w jakims tam surround mixer'ze cretiva mam ustawienia dobre......
Odpowiedzi: 14
Audigy to niezły wybór :wink:
MarcinX:
Kylson,ta karta to jednak SB 1024 i max co z niej idzie wyciągnąć z dzwięku przestrzennego to surrond.
Osobiście postarał bym się sprzedać tą kartę i kupić SB 5.1 (nie digital) na Allegro ,koszt karty ok.50–70 pln.
o fuck:/ to źle a nawet bardzo źle;(....... wiesz ze sprzedniem to moze być problem bo kto mi kupi takie szajse na allegro???....no ale moźe cos spróbuje ....jak sie uda to moze kupie sobie z allegro Sb audigy chyba widziałem za 150 bodajźe.......dzięki za wszycho
Kylson,ta karta to jednak SB 1024 i max co z niej idzie wyciągnąć z dzwięku przestrzennego to surrond.
Osobiście postarał bym się sprzedać tą kartę i kupić SB 5.1 (nie digital) na Allegro ,koszt karty ok.50–70 pln.
Ukey,z tego co widzę to twoja karta teź naleźy do grupy 1024.
Ukey,z tego co widzę to twoja karta teź naleźy do grupy 1024.
No wiec chce tez sobie kupic glosniczki 5.1 ale mam taka karte dzwiekowa i niewiem czy moge
MarcinX:
Moźe popatrzeć na kartę :wink:
Tam pisze :P
Lub programy diagnostyczne Everest,Sandra.
Ale to pierwsze najpewniejsze.
Nie wiesz co kupiłeś do kompa :?: :wink:
No więc tak najpier rozkręciłem kompa czego nie lubie robic no i w sumie nic ciekawego na karcie nie znalazłem co by pisało o niej ......tylko tyle:
SUND BLASTER Live
Creative Labs Model Number: CT 4870
nom ale mogłem cos przeoczyc co uznałem za mało waźne więc zainstlowałem ten program evarest...... no i zrobiłem zrzucik mały:D
Hee a tak pozatym to wiesz mi w sumie breydak składał kompa 2 lata temu......i wszycho mi naprawiał....niesety teraz musze sobie sam radzic;/....
pozdro
Moźe popatrzeć na kartę :wink:
MarcinX:
Moment ,moment.
Piszesz SB Live,ale przypadkiem nie jest to 1024 czyli 4.1 ?
Jeźeli tak to nici z 5.1
oj nie wiem:( a jak moge to sprawdzic:>??
Moment ,moment.
Jeźeli tak to nici z 5.1
Jeźeli tak to nici z 5.1
MarcinX:
W tej chwili masz ustawione 4.1,zmień to w Speaker Selection.
Bardzo bym chciał ale albo nie potrafie albo tu wogóle nie ma takiej opcji bo jak wejde w zakładke speaker to mam 4 opcje :
–LiveSurround
–headphones
–4 speakers
–2 speakers
w tej chwili mam ustawione na LiveSurround.Co więcej instalowałem od początku karte muzyczna ...oczywiscie jakis bląd wyskoczył ale dało sie go pominąć......pozatym podczas instalacji była jakas opcja z systemem głosników i wybrałem tą suround 5.1 dokładnie nie pamietam jak sie nazywa... no i nalezało by dodac ze mam aktualne sterowniki do karty.......a i jeszcze jedna sprawa da sie zmienic ten program creative surround mixer na cos innego:>?? nowszego itd????????
Z tego co widzę masz stare sterowniki,uaktualnij.
MarcinX:
Po pierwsze w Speaker Settings ustaw 5.1 i zapuś test czt pracują poprawnie.
W muzyce nie "poczujesz" efektu 5.1 ,będzie to tylko wymuszone na sześć głośników stereo,musisz puść jakiś film DVD,lub gry obsługujące ten tryb (np.Neverwinter Nights).
Poza tym w Surrond Mixer ustaw więcej basów i sopranów dzwięk się poprawi.
wiesz próbuje cały czas cos zmieniac w ustawieniach tego mixer'a surround który mam ale niestety on jest beznadziejny......czy moźna go jakims innym zastąpic:>??....swoją drogą dzięki ze uswiadomiłes mnie ze efektty takie jak chce ustawic moge miec tylko w filmach dvd i niektórych grach
Po pierwsze w Speaker Settings ustaw 5.1 i zapuś test czt pracują poprawnie.
W muzyce nie "poczujesz" efektu 5.1 ,będzie to tylko wymuszone na sześć głośników stereo,musisz puść jakiś film DVD,lub gry obsługujące ten tryb (np.Neverwinter Nights).
PgX:
Co znaczy "nie czuje" :?: Czy wszystkie głośniki grają? Moźe po prostu głośniki są tandetne i juź nic specjalnego nie poczujesz
po prostu nie czuje zadnego efektu......a powinien chyba byc jakis.....a tu nic poprostu grają wszystkie głosniki i tyle........moźe trzeba ustawiac jakims programem.....ze ten i ten głosnik ma grac z taką mocą itd
Co znaczy "nie czuje" :?: Czy wszystkie głośniki grają? Moźe po prostu głośniki są tandetne i juź nic specjalnego nie poczujesz
Strona 1 / 1