jak to zrobić???

Witam

Mam dosyc mały problem bo kupiłem sobie głosniki Manta home Theater dydtem 5.1 oczywiscie podłączyłem i grają:D.....ale jakos nie czuje dzwięku przestrzennego czy 3d dokładnie to nie wiem jak to sie fachowo nazywa........ dodam ze mam Sund Blaster Live z aktualnymi sterownikami......... pomóźcie co mam zrobić zebym czuł te 5 głosników jak naleźy.........dodam ze w jakims tam surround mixer'ze cretiva mam ustawienia dobre......

Odpowiedzi: 14

Audigy to niezły wybór :wink:
MarcinX
Dodano
08.10.2004 23:50:29
MarcinX:
Kylson,ta karta to jednak SB 1024 i max co z niej idzie wyciągnąć z dzwięku przestrzennego to surrond.
Osobiście postarał bym się sprzedać tą kartę i kupić SB 5.1 (nie digital) na Allegro ,koszt karty ok.50–70 pln.

o fuck:/ to źle a nawet bardzo źle;(....... wiesz ze sprzedniem to moze być problem bo kto mi kupi takie szajse na allegro???....no ale moźe cos spróbuje ....jak sie uda to moze kupie sobie z allegro Sb audigy chyba widziałem za 150 bodajźe.......dzięki za wszycho
kylson
Dodano
08.10.2004 23:42:19
Kylson,ta karta to jednak SB 1024 i max co z niej idzie wyciągnąć z dzwięku przestrzennego to surrond.
Osobiście postarał bym się sprzedać tą kartę i kupić SB 5.1 (nie digital) na Allegro ,koszt karty ok.50–70 pln.
Ukey,z tego co widzę to twoja karta teź naleźy do grupy 1024.
MarcinX
Dodano
08.10.2004 23:24:47
No wiec chce tez sobie kupic glosniczki 5.1 ale mam taka karte dzwiekowa i niewiem czy moge
Ukey
Dodano
08.10.2004 21:51:08
MarcinX:
Moźe popatrzeć na kartę :wink:
Tam pisze :P
Lub programy diagnostyczne Everest,Sandra.
Ale to pierwsze najpewniejsze.
Nie wiesz co kupiłeś do kompa :?: :wink:

No więc tak najpier rozkręciłem kompa czego nie lubie robic no i w sumie nic ciekawego na karcie nie znalazłem co by pisało o niej ......tylko tyle:

SUND BLASTER Live
Creative Labs Model Number: CT 4870

nom ale mogłem cos przeoczyc co uznałem za mało waźne więc zainstlowałem ten program evarest...... no i zrobiłem zrzucik mały:D

Hee a tak pozatym to wiesz mi w sumie breydak składał kompa 2 lata temu......i wszycho mi naprawiał....niesety teraz musze sobie sam radzic;/....

pozdro
kylson
Dodano
08.10.2004 21:23:56
Moźe popatrzeć na kartę :wink:
Tam pisze :P
Lub programy diagnostyczne Everest,Sandra.
Ale to pierwsze najpewniejsze.
Nie wiesz co kupiłeś do kompa :?: :wink:
MarcinX
Dodano
08.10.2004 19:08:04
MarcinX:
Moment ,moment.
Piszesz SB Live,ale przypadkiem nie jest to 1024 czyli 4.1 ?
Jeźeli tak to nici z 5.1

oj nie wiem:( a jak moge to sprawdzic:>??
kylson
Dodano
08.10.2004 18:59:59
Moment ,moment.
Piszesz SB Live,ale przypadkiem nie jest to 1024 czyli 4.1 ?
Jeźeli tak to nici z 5.1
MarcinX
Dodano
08.10.2004 18:19:07
MarcinX:
W tej chwili masz ustawione 4.1,zmień to w Speaker Selection.

Bardzo bym chciał ale albo nie potrafie albo tu wogóle nie ma takiej opcji bo jak wejde w zakładke speaker to mam 4 opcje :
–LiveSurround
–headphones
–4 speakers
–2 speakers

w tej chwili mam ustawione na LiveSurround.Co więcej instalowałem od początku karte muzyczna ...oczywiscie jakis bląd wyskoczył ale dało sie go pominąć......pozatym podczas instalacji była jakas opcja z systemem głosników i wybrałem tą suround 5.1 dokładnie nie pamietam jak sie nazywa... no i nalezało by dodac ze mam aktualne sterowniki do karty.......a i jeszcze jedna sprawa da sie zmienic ten program creative surround mixer na cos innego:>?? nowszego itd????????
kylson
Dodano
08.10.2004 18:03:54
Z tego co widzę masz stare sterowniki,uaktualnij.
W tej chwili masz ustawione 4.1,zmień to w Speaker Selection.
MarcinX
Dodano
07.10.2004 23:57:52
MarcinX:
Po pierwsze w Speaker Settings ustaw 5.1 i zapuś test czt pracują poprawnie.
W muzyce nie "poczujesz" efektu 5.1 ,będzie to tylko wymuszone na sześć głośników stereo,musisz puść jakiś film DVD,lub gry obsługujące ten tryb (np.Neverwinter Nights).
Poza tym w Surrond Mixer ustaw więcej basów i sopranów dzwięk się poprawi.

wiesz próbuje cały czas cos zmieniac w ustawieniach tego mixer'a surround który mam ale niestety on jest beznadziejny......czy moźna go jakims innym zastąpic:>??....swoją drogą dzięki ze uswiadomiłes mnie ze efektty takie jak chce ustawic moge miec tylko w filmach dvd i niektórych grach
kylson
Dodano
07.10.2004 23:44:02
Po pierwsze w Speaker Settings ustaw 5.1 i zapuś test czt pracują poprawnie.
W muzyce nie "poczujesz" efektu 5.1 ,będzie to tylko wymuszone na sześć głośników stereo,musisz puść jakiś film DVD,lub gry obsługujące ten tryb (np.Neverwinter Nights).
Poza tym w Surrond Mixer ustaw więcej basów i sopranów dzwięk się poprawi.
MarcinX
Dodano
07.10.2004 22:39:09
PgX:
Co znaczy "nie czuje" :?: Czy wszystkie głośniki grają? Moźe po prostu głośniki są tandetne i juź nic specjalnego nie poczujesz

po prostu nie czuje zadnego efektu......a powinien chyba byc jakis.....a tu nic poprostu grają wszystkie głosniki i tyle........moźe trzeba ustawiac jakims programem.....ze ten i ten głosnik ma grac z taką mocą itd
kylson
Dodano
07.10.2004 22:28:28
Co znaczy "nie czuje" :?: Czy wszystkie głośniki grają? Moźe po prostu głośniki są tandetne i juź nic specjalnego nie poczujesz
PgX
Dodano
07.10.2004 22:18:05
kylson
Dodano:
07.10.2004 21:51:59
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1