Jak to zrobić???/

Mam płytę główną ASUSA ze zintegrowaną kartą muzyczną SoundMAX. Z tyłu komputera mam 3 wyjścia: głośniki, mikrofon i ?????. właśnie do czego słuźy to trzecie wyjście? podłączyłem wieźę i głośniki do tego jednego wyjścia [ przy uźyciu trójnika] przy takim podłączeniu nie mam moźliwości podłączyć słuchawek [chyba źe zrezygnuję z wieźy] a nie chcę tego robić. Słyszałem źe jest taki program który ustawia wyjścia i wejścia w taki sposób aby wykorzystać to trzecie wyjście. Gdzie tego szukać lub jak rozwiązać te sprawę proszę o pomoc

Odpowiedzi: 6

MarcinX:
Manual się kłania.

To trzecie gniazdo jest pewnie do zewnetrznego zrodla sygnalu (np. do wiezy jak podlaczales)
JN:
Prawdopodobnie Line In – gniazdo wejściowe.

Słuchawki tylko do zielonego zamiast glosnikow lub do wyjscia na sluchawki na glosnikach jesli takowe jest
Ucho
Dodano
15.02.2005 20:58:29
Mam nieco innego ASUS–a ale ma soundmax. U mnie w opisie wygląda to tak:

niebieski – tylne głośniki
zielony – przednie głośniki
czerwony – mikrofon

Poza tym w helpie soundmaxa jest opisany system ESP wykrywający automatycznie dołączone urządzenia do gniazd[a] karty dźwiękowej.Pokombinuj coś w tym kierunku.
Endrju
Dodano
15.02.2005 20:18:59
Czyli mam rozumieć źe pozostaje mi tylko wybór słuchawki lub wieźa?? Bo w swoich draiverach nie znalazłem tych opcjii.Płyta ASUS P4S–X SoundMAX . Moźe ktoś ma taką płytę i rozwiązał ten problem?
roman1
Dodano
15.02.2005 20:03:08
roman1:
Słyszałem źe jest taki program który ustawia wyjścia i wejścia w taki sposób aby wykorzystać to trzecie wyjście. Gdzie tego szukać lub jak rozwiązać te sprawę proszę o pomoc

Nie program a drivery dzwiękówki.
Tyle źe nie wszystkie pyty mają tą moźliwość.
Manual się kłania.
MarcinX
Dodano
15.02.2005 19:48:16
wiem do czego słuźy to gniazdo tylko jak zrobić źeby moźna go było uźyć jako wyjście na słuchawki
roman1
Dodano
15.02.2005 19:46:55
A ksiąźeczki do płyty głównej to nie masz poczytaj.

Prawdopodobnie Line In – gniazdo wejściowe.
JNJN
Dodano
15.02.2005 19:28:45
roman1
Dodano:
15.02.2005 19:18:42
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1