Jak to zrobić???/
Mam płytę główną ASUSA ze zintegrowaną kartą muzyczną SoundMAX. Z tyłu komputera mam 3 wyjścia: głośniki, mikrofon i ?????. właśnie do czego słuźy to trzecie wyjście? podłączyłem wieźę i głośniki do tego jednego wyjścia [ przy uźyciu trójnika] przy takim podłączeniu nie mam moźliwości podłączyć słuchawek [chyba źe zrezygnuję z wieźy] a nie chcę tego robić. Słyszałem źe jest taki program który ustawia wyjścia i wejścia w taki sposób aby wykorzystać to trzecie wyjście. Gdzie tego szukać lub jak rozwiązać te sprawę proszę o pomoc
Odpowiedzi: 6
MarcinX:
Manual się kłania.
To trzecie gniazdo jest pewnie do zewnetrznego zrodla sygnalu (np. do wiezy jak podlaczales)
JN:
Prawdopodobnie Line In – gniazdo wejściowe.
Słuchawki tylko do zielonego zamiast glosnikow lub do wyjscia na sluchawki na glosnikach jesli takowe jest
Mam nieco innego ASUS–a ale ma soundmax. U mnie w opisie wygląda to tak:
niebieski – tylne głośniki
zielony – przednie głośniki
czerwony – mikrofon
Poza tym w helpie soundmaxa jest opisany system ESP wykrywający automatycznie dołączone urządzenia do gniazd[a] karty dźwiękowej.Pokombinuj coś w tym kierunku.
niebieski – tylne głośniki
zielony – przednie głośniki
czerwony – mikrofon
Poza tym w helpie soundmaxa jest opisany system ESP wykrywający automatycznie dołączone urządzenia do gniazd[a] karty dźwiękowej.Pokombinuj coś w tym kierunku.
Czyli mam rozumieć źe pozostaje mi tylko wybór słuchawki lub wieźa?? Bo w swoich draiverach nie znalazłem tych opcjii.Płyta ASUS P4S–X SoundMAX . Moźe ktoś ma taką płytę i rozwiązał ten problem?
roman1:
Słyszałem źe jest taki program który ustawia wyjścia i wejścia w taki sposób aby wykorzystać to trzecie wyjście. Gdzie tego szukać lub jak rozwiązać te sprawę proszę o pomoc
Nie program a drivery dzwiękówki.
Tyle źe nie wszystkie pyty mają tą moźliwość.
Manual się kłania.
wiem do czego słuźy to gniazdo tylko jak zrobić źeby moźna go było uźyć jako wyjście na słuchawki
A ksiąźeczki do płyty głównej to nie masz poczytaj.
Strona 1 / 1