Jak to zrobic [logowanie + restart]
Witam,
chcialbym uzyskac cos takiego, ze po restarcie kompa mozna sie zalogowac tylko na konto tego uzytkownika, ktory byl zalogowany przed restartem lub administratora. Chodzi mi o sytuacje gdy ktos blokuje konto (Win+L) i odchodzi a inna osoba robi restart i loguje sie na swoje. Jakies pomysly?
chcialbym uzyskac cos takiego, ze po restarcie kompa mozna sie zalogowac tylko na konto tego uzytkownika, ktory byl zalogowany przed restartem lub administratora. Chodzi mi o sytuacje gdy ktos blokuje konto (Win+L) i odchodzi a inna osoba robi restart i loguje sie na swoje. Jakies pomysly?
Odpowiedzi: 3
Nie wiem czy jest taka aplikacja ktora sobie wymysliles, ale mozesz prostym skryptem wylaczac pozostale konta przed wylogowaniem. Jesli beda wylaczone, nikt Ci sie na nie nie zaloguje. Drugim skryptem zalaczysz.
Oczywiscie nie wylaczaj wbudowanego konta ADMINISTRATOR.
Oczywiscie nie wylaczaj wbudowanego konta ADMINISTRATOR.
Domyślam się, źe z poziomu samego xp faktycznie jest to niemoźliwe. Czy nie ma jednak źadnej aplikacji, która odpalałaby się jeszcze przed ekranem logowania i na podstawie własnych logów blokowałaby wybrane konta? Zadowoli mnie nawet źródło programu, prostej usługi, ktorą mógłbym do takiego celu przystosować.
Nie ma takiej mozliwosci.
Strona 1 / 1