Jak to ustawić?
:?: ...właśnie jak ustawić i gdzie opcję samoczynnego wyłączenia się komputera po wykonaniu polecenia START =ZAMKNIJ. Podejrzewam, źe to będzie rejestr lub BIOS ale :cry: gdzie dokładnie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc.
Odpowiedzi: 2
Otóź – w rejestrze zmieniłam i nic. :(
W BIOSIE –
Power Management Setup = ACPI Function = "Disabled" czy "Enabled" – nie robi źadnej róźnicy. Jest tak jak było tzn. po poleceniu "zamknij" wyświetla się okienko – "Moźna teraz bezpiecznie wyłączyć komputer". Instalowałam cały system od początku i przed było dobrze, a po reinstalacji robi mnie w konia. :lol:
Czy ja coś plączę, robię nie tak. Bo to juź mój kolejny taki przypadek.
W BIOSIE –
Power Management Setup = ACPI Function = "Disabled" czy "Enabled" – nie robi źadnej róźnicy. Jest tak jak było tzn. po poleceniu "zamknij" wyświetla się okienko – "Moźna teraz bezpiecznie wyłączyć komputer". Instalowałam cały system od początku i przed było dobrze, a po reinstalacji robi mnie w konia. :lol:
Czy ja coś plączę, robię nie tak. Bo to juź mój kolejny taki przypadek.
Zobacz ustawienia ACPI w biosie.
Jeźeli chodzi o rejestr to moźesz spróbować tego
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon w wartości PowerdownAfterShutdown zamiast 0 wpisujemy 1.
Jeźeli chodzi o rejestr to moźesz spróbować tego
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon w wartości PowerdownAfterShutdown zamiast 0 wpisujemy 1.