jak to polaczyc zeby dzialalo...

a wiec tak chodzi mi o to jak podlaczyc video do komputera... mam program pinnacle studio 9 mam video mam kabel mam karte video... podlaczylam video do komputera (video wejscie scart pod vid–out do kompa chinchem pod vid–in) audio chinchem do audio przy wejsciu w kompie... uruchamiam program pinnacle i... nic... zero... wyskakuje mi okienko z informacja ze jezeli chcesz przechwycic wideo analogowe to wejdz w ustawienia i zrodla przechwytywania a nastepnie wybierz wlasciwe urzadzenie przechwytywania wideo otworz lewy panel miernika dysku (kontroler przechwytywania) a nastepnie ustaw poprawny wejsciowy port wideo (zespolony sygnal wizyjny lub S–video... ok wchodze tam gdzie napisali w zrodla przechwytywania i chce zmienic pod wideo ale tam jest tylko kamera DV... nic poza tym... dlaczego??( tak samo z tym miernikiem dysku... u mnie nie ma zadnego lewego panelu... aha jak dodac na tym formu jakies obrazki... bo nie mam pojecia a takto wkleilambym screeny o co mi chodzi...prosze o odpoiwedz bo juz sie z tym mecze i mecze i nie wiem co zle robie....( aha i czy video musi byc podlaczone i do tv i do kompa czy moze byc tylko do kompa... pliss o takie jakies lopatologiczne wytlumaczenie...

Odpowiedzi: 3

aha no i nawet bez podpietego wideo pod kompa cos takiego sie robi tzn wciskajac przycisk rozpocznij przechwytywanie zaczyna cos tam przechwytywac (nie wiem skad skoro wideo jest nie podlaczone) i tez brak obrazu i dzwieku i tylko te dwie klatki... czy to mozliwe ze dalej on nie wykrywa magnetowdiu...??:(
megii
Dodano
27.09.2005 13:56:57
dokladnie nie wykrywa magnetowidu jako kamery tzn nie wykrywal do wczoraj... ale wczoraj zainstalowalam sterwonik kontrolera multimediow wideo ktos tutaj z forum mi pomogl no i otwieram pinnacle studio i normalnie oczom nie wierzylam... przy wideo oprocz kamera dv bylo jeszcze studio dc10 plus... bardzo mnie to ucieszylo ale tylko do pewnego momentu... gdy wciskalam przycisk rozpocznij przetwarzanie u gory w prawym okienku pokazywaly sie dwie klatki do tego bez obrazu i dzwieku...:(( i co tu jest grane...?? jak juz sie czlowiek podlaczy to ani obrazu ani dzwieku... ehh...:((
megii
Dodano
27.09.2005 13:55:24
i jak wybierzesz tą kamere to co sie dzieje? nie wykrywa po prostu magnetowidu jako kamery? u mnie tak było,

video moźe być podpięte tylko pod kompa.

(na dole masz pole 'dodaj załącznik', moźesz teź uźyć tagów do zewnętrznych obrazków, np. wrzuconych na http://imageshack.us)
czterech_
Dodano
26.09.2005 20:15:08
megii
Dodano:
26.09.2005 18:23:31
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1