Jak to jest z pamięcią w XP
Odpowiedzi: 4
-
[quote=jacek-kells]Tak zgadza się inne programy potrafią korzystać z pamięci już to sprawdzałem ale dlaczego XP nie potrafi wykorzystywać zainstalowanej pamięci. Próbowałem nawet dopisywać ile pamięci ma wykorzystywać XP w pliku boot.ini ale z marnym skutkiem[/quote] Żebym dobrze zrozumiał - Ty narzekasz na to, że nie masz całego RAMu zapchanego przez system ??
-
[quote=Żółty][quote=jacek-kells]Tak zgadza się inne programy potrafią korzystać z pamięci już to sprawdzałem ale dlaczego XP nie potrafi wykorzystywać zainstalowanej pamięci. Próbowałem nawet dopisywać ile pamięci ma wykorzystywać XP w pliku boot.ini ale z marnym skutkiem[/quote] Żebym dobrze zrozumiał - Ty narzekasz na to, że nie masz całego RAMu zapchanego przez system ??[/quote] Mógł by więcej trzymać w pamięci, o ile wykryje większe zapasy RAMu. U mnie wykorzystuje 1/4 a swobodnie mógłby 1/2. W takim układzie nie ma sensu ładowanie więcej RAMu jeśli nie korzysta się z programów które obrabiają pliki o wielkości 1GB i więcej na co dzień.